Стівен Хокінг передбачив «шалену спеку» на Землі

11 Січня 2018

Продовження глобального потепління зробить життя на Землі нестерпним, вважає британський фізик Стівен Хокінг. Про це всесвітньо відомий вчений розповів у другому епізоді «Улюблені місця» (Stephen Hawking’s Favourite Places).

Професор передбачає, що Земля може повторити долю Венери, якщо проблема парникового ефекту не буде вирішена. Згідно з дослідженнями NASA, чотири мільярди років тому Венера нагадувала Землю – ймовірно, на ній була вода, рослинність, а температура на планеті відповідала нинішній земній. Однак скупчення парникових газів в атмосфері нагріло Венеру до 460 градусів за Цельсієм.

З огляду на те, що вік Землі становить 4,5 мільярда років, уже через 200 – 500 років людству доведеться шукати новий «дім», прогнозує Хокінг.

«Коли ви наступного разу зустрінетеся з людиною, що заперечує зміну клімату, відправте її на Венеру. Я оплачу проїзд», – наводить портал cnet.com слова фізика.

Раніше Стівен Хокінг прогнозував зникнення людства до 2060 року. На думку вченого, населення Землі буде рости, споживання енергії – посилюватися, а сама планета перетвориться в «розпечену вогненну кулю». 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ