Хліб буде дорожчати цілий рік

10 Січня 2018

Ціна на соціальний, тобто найдешевший хліб, цього року буде постійно зростати.

«Багатьох пересічних українців цікавить питання щодо ціни на продукт №1 – хліб. У 2017 році соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн., або на 22%. Відтепер середньостатистична ціна соціального хліба становить 13грн/ кг», - повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

Також він зазнаив, що ціна на соціальний, тобто найдешевший хліб, цього року буде постійно зростати.

«Підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні в грудні на 3% спричинить зростання ціни на такий хліб у січні – лютому на10%. Таким чином, на початок березня кілограм білого та чорного обійдеться більше ніж у 14грн. за кілограм»,  – наголосив Дорошенко.

«Хліб буде останнім продуктом, який вирівняється у вартості з країнами ЄС серед усіх продуктів харчування. Це важливо для держави, тому що всі роки незалежності питання вартості хліба було політичним питанням, і лише в 2018 році воно стане суто економічним», - додав він.

Зазначимо, що найдешевший білий хліб у Польщі коштує 18грнивень за кілограм. Вартість найдешевшого вітчизняного пшеничного хліба становить більше 16 грнивень за кілограм. Тобто різниця сьогодні в ціні на хліб між Україною та Польщею складає близько 12%.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна