Цікаві факти про Адріано Челентано (відео)

Найвідомішому італійському актору, співаку, ведучому та композитору Адріано Челентано виповнилося 80 років. Ми підібрали для вас найцікавіші факти про улюбленого артиста.

  • Мати народила Адріано, коли їй було 44 роки.
  • Адріано народився у досить бідній родині й був п’ятою дитиною в сім’ї. Дивлячись на те, як батьки тяжко працюють, хлопчик вирішив, що правильніше самому заробляти, а не витрачати час за шкільною партою. Уже в 12 років він кинув навчання і став працювати підмайстром у годинниковій майстерні.
  • Навпроти годинникової крамниці, де працював юний Адріано, був музичний магазин. З ранку до ночі хлопчина слухав пісні Елвіса. Саме музика Преслі спонукала Челентано написати свої перші пісні.
  • Мама-артиста була прихильницею рок-н-ролу і вранці голосно вмикала музику. З тих часів Андріано легше прокидатися під музику в такому стилі. Під дзвін традиційного будильника зірка не просинається.
  • Актор досить рідко відвідує країни, які розташовані далеко від Італії. Чому? Він боїться літати. Зазвичай аерофобію він пояснює тим, що знає кращі способи подолання відстані.
  • Наприклад, коли Адріано покликали до Голлівуду, він навідріз відмовився. Кажуть, його налякав 10-годинний переліт. «Я б ніколи не став зніматися в Голлівуді! Я навіть не знаю, як туди дістатись, – я ж не літаю на літаку», – якось зізнався актор в одному інтерв’ю.
  • Челентано дуже популярний і часом розігріває інтерес публіки до своєї персони кумедними витівками. Наприклад, якось артист почав танцювати в центрі вулиці. Навколо нього тут же зібрався натовп, рух було паралізовано як на тротуарі, так і на автодорозі. На запитання поліцейського про причини такої поведінки Челентано відповів, що репетирував танець для нового фільму. Не дивно, що така подія підігріла інтерес до майбутньої прем’єри.
  • Челентано, на відміну від багатьох зірок світового шоу-бізнесу, досить демократичний. Наприклад, у 2012 році він організував європейське турне. Заключний концерт проводився в Вероні з участю не менше популярного виконавця Джанні Моранді. Частина квитків тоді була продана за сміховинно низьку ціну – всього один євро за штуку.

 

 

  • На зйомках фільму «Якийсь дивний тип» його партнеркою стала молода актриса Клаудія Морі. Хлопець закохався відразу. Проте дівчина вирішила, що Челентано несерйозний. Тоді ж Клаудія випадково зачепила дроти, і в павільйоні сталося коротке замикання. Полетіли освітлювальні прилади, уламки від лампи подряпали обличчя Челентано і дивом не пошкодили очі. Дівчина кинулася хлопцеві на допомогу, потім разом з ним їздила до лікаря. Так спалахнув роман. А через рік, 14 липня 1964 року Адріано і Клаудія таємно одружилися. Церемонія відбувалась о третій годині ночі, щоб не привертати уваги журналістів.
  • Актор не раз зізнавався в коханні своїй дружині Клаудії Морі. Він і словами, і вчинками демонструє палке почуття. Наприклад, актор відмовився від привабливої ??ролі в радянсько-італійському фільмі «Вони йшли на Схід», щоб не розлучатися з дружиною надовго. Варто зазначити, що проби актор вже пройшов і вони виявились успішними.
  • У пари троє дітей: дочки Розіта і Розалінда і син Джакомо. Джакомо – теж співак, а Розалінда – кіноактриса. У листопаді 2004 року у Джакомо Челентано народився син Самуеля – поки що єдиний онук Адріано і Клаудії. 14 липня 2014 року пара відзначила золоте весілля.
  • У них із Клаудією – типова італійська родина з бурхливими сварками і примиреннями. Якось подружжя посварилось, і Челентано вирушив зводити рахунки із життям. Він ліг на рейки і став чекати, коли пройде потяг. До того місця збіглися репортери, дружина Клаудія благала не робити дурниць. Адріано в останню хвилину встав з рейок, після чого на очах у всіх відбулося бурхливе примирення.
  • Найгучніший роман у нього стався з Орнеллою Муті. Муті через Челентано розлучилася із чоловіком і чекала того ж від коханця. Але він зволікав. Орнелла вирішила діяти: в одному з інтерв’ю вона публічно назвала Адріано своїм чоловіком. Був страшний скандал, але шлюб Челентано вистояв. Потім публічно виступила Клаудія і сказала, що для чоловіка випадкові зв’язки – як для механіка техогляд авто. А її чоловік публічно попросив вибачення у неї і дітей за свої грішки.

 

 

  • З 2005 року актор вегетаріанець. Він упевнений, що відмова від їжі тваринного походження дає лише позитив: підвищення життєвого тонусу, збереження чисельності тварин і моральне задоволення від думки, що він не є причиною загибелі живих істот.
  • Челентано відомий своїми різкими випадами на адресу партії Сільвіо Берлусконі. У 2005 році в одній зі своїх програм, яка йшла в прямому ефірі, актор назвав тепер уже колишнього прем’єр-міністра Італії корупціонером. Реакція не забарилася. Берлусконі висловився, що Адріано Челентано входить у число тих, хто веде боротьбу з урядом Італії.
  • В 1987 році Челентано, напередодні національного референдуму, як ведучий одного з популярних ток-шоу, показав телеглядачам сюжет про винищення тюленів. З фразою «полювання проти любові» він закликав виборців виступити проти вбивства морських мешканців. У підсумку в день референдуму багато написали ці слова на бюлетенях. За підбурливі дії і зрив голосування актор заплатив штраф у сумі двісті мільйонів лір.
  • Як заявляє сам Челентано, він перестав зніматися не через вік, а через втому. За словами актора, немає хорошого сценарію, який би йому сподобався. А у другосортних фільмах він зніматися не хоче, щоб шанувальники не припустили, ніби їхній кумир згоден заради гонорару поступитися своїми принципами. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості