Якими повинні бути штори для дитячої кімнати?

Дитяча кімната – маленький світ, який здатний вплинути на розвиток вашого чада. Саме тому до оформлення дитячої кімнати потрібно поставитися відповідально та прискіпливо.

Варто зазначити, що неабияку роль у створенні атмосфери у кімнаті відіграють штори. Відтак, їм потрібно приділити особливу увагу.

Міцність, безпека та простота у догляді

Звичайно, балдахіни або багатошарові штори – це красиво. Проте такий вибір неабияк ускладнить життя мамі, оскільки штори з дитячої потрібно прати частіше, ніж з вітальні чи кухні. Тому купуйте щільну тканину, яка не втрачає форми та кольору після прання. Обирайте штори, які не електризуються та менше запилюються, – це бавовна, шовк, бамбук та льон. Синтетичні тканини повинні бути високої якості.

Ваш малюк любить експериментувати із сірниками? Тоді обов’язково придбайте вогнестійкі штори.

Важлива і щільність матеріалу. Фіранки регулюють ступінь освітленості в приміщенні. Для сонячної сторони варто підібрати фіранки з щільного матеріалу, який буде охороняти денний дитячий сон від сонечка. Для темної сторони підберіть тонку тканину, яка буде пропускати достатню кількість світла.

Візерунок та колір

А ви знали, що з допомогою фіранок можна навчати малюка? Повісьте штори, на яких буде абетка, цифри чи малюночки. Такий варіант не лише допоможе крихітці розвиватися, а і розбавить атмосферу у кімнаті.

Обов’язково прислухайтесь до думки дитини. Не відмовляйте, якщо чадові сподобаються тканини з тваринами, машинками і героями мультфільмів. Проте, обираючи візерунки, пам’ятайте: яскраві штори створюють відчуття дискомфорту та швидко набридають дітям. Відтак, слідкуйте за тим, щоб фіранки були в міру прикрашені яскравими елементами.

Дрібниці

Подбайте про міцні карнизи і додаткові кріплення, аби під час активної гри конструкція не впала на малюка. Прослідкуйте, щоб фурнітура була якісно прикріплена. Дрібні деталі малюк може відірвати та проковтнути.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр