Що робити, аби не підхопити вірус у Facebook?

17 Грудня 2017

Новий вірус атакував багатьох користувачів популярної у світі мережі у Facebook і почав активно поширюватися серед українських користувачів.

Люди отримують повідомлення із вкладеним файлом з назвою video_9504.zip.

При цьому, цифри в назві файлу в різних повідомленнях можуть змінюватися, але принцип роботи вірусу у Facebook однаковий - поширюється через приватні повідомлення друзям.

Якщо користувач відкриє файл, розпочинається завантаження вірусної програми. Далі з’являється значок, схожий на YouTube, і зловмисники отримують доступ до даних користувача. Після чого, хакери масово розсилають заражені файли від імені користувача його друзям.

А тому, коли вам прийшло таке повідомлення, у жодному разі не відкривайте його та не переходьте за посиланням. Якщо сумніваєтеся, краще розпитайте в друзів, чи справді вони вам присилали повідомлення.

Як видалити вірус у Facebook, якщо все-таки заразилися

У цьому випадку потрібно видалити шкідливу програму з комп’ютера через: «Панель керування» – «Програми» – «Видалення програм» та почистіть пристрій за допомогою антивірусу.

Далі змініть пароль на Facebook і встановіть двофакторну аутентифікацію (меню «Налаштування», розділ «Безпека і авторизація»). Завдяки двофакторній аутентифікації хакери не зможуть потрапити на вашу сторінку без підтвердження за допомогою SMS. 
 

За матеріалами: 24tv.ua

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна