Життя

«Вивезли в ліс і лякали, що відріжуть статевий орган»

«Вивезли в ліс і лякали, що відріжуть статевий орган»

Чому підліток зізнався у вбивстві випускниці?

 

Майже дві години тривало засідання апеляційного суду у справі резонансного вбивства 17-річної Ірини Мукоїди.

За кілька днів після цього правоохоронці затримали підозрюваного у скоєнні цього злочину – 16-річного Василя Гнатюка із сусіднього села. Хлопця взяли під варту на два місяці без права на заставу. Однак його родичі категорично заперечували його провину, тож адвокати подали апеляцію і вимагали відпустити неповнолітнього підозрюваного під домашній арешт.

У судовій залі було досить людно – прийшли як ті, хто підтримував Василя, так і ті, хто вважає його винним. Хлопчина поводився скуто, помітно хвилювався. На запитання судді відповідав коротко і увесь час плакав.

Адвокати ж у позовній заяві апелювали до того, що після затримання допит підозрюваного проводили незаконно – дали готові, надруковані на аркуші відповіді. Крім того, захисники поставили під сумнів текст зізнання, викладений у протоколі допиту. Кажуть, що 16-річний підліток із села не міг такого надиктувати. Найімовірніше, це робила людина з юридичною освітою.

Сам Василь у суді розповів, що у поліцію його забрали без батька, той приїхав лише ввечері, та й уже п’яний. Дорогою ще й телефон відібрали.

– Я питаю: ви мене що, бити будете, кажуть – ні, ми тебе закопувати будемо, – крізь сльози розповідав у суді Василь. – Потім один із них погрожував, що відріже мені статевий орган. Врешті, зупинили авто посеред дороги, заламали мені руки і вивели за кущ, щоб з дороги не було видно. Зняли штани, светр задерли на голову і кажуть: розповідай все! Я кажу, що нічого не робив, тому нічого розповідати. Але вони сказали, що якщо я сяду, то багато мені не дадуть. Інакше мого брата заріжуть. Потім в авто сів ще один поліцейський і почав сильно бити в голову. А тоді показали ножа, напевно, той, яким вбили ту дівчинку. Кажуть, візьми в руку. Я взяв і поклав на стіл. Врешті, сказали, що все доведуть і мене все одно посадять.

Суд після години перебування у нарадчій кімнаті все ж вирішив відмовити у клопотанні захисників підозрюваного і залишив хлопця під вартою. Аргументували своє рішення тим, що він може переховуватися або втекти. А також може чинити тиск на свідків.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше
В тему