Відео

Рішення КСУ про скасування відповідальності за недостовірне декларування обурило владу

Рішення КСУ про скасування відповідальності за недостовірне декларування обурило владу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що рішення КСУ щодо скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування не залишиться без уваги влади.

Під час брифінгу очільник МЗС наголосив, що уже незабаром суспільство побачить конкретні кроки, спрямовані на вирішення цієї колізії.

"І президент, і уряд, і МЗС абсолютно рішуче налаштовані на подолання наслідків проблеми через рішення КСУ. Завдання МЗС – спільно з партнерами знайти оптимальні шляхи вирішення проблеми і забезпечити, щоб антикорупційна інфраструктура діяла належним чином", – сказав Кулеба.

"Ми робитимемо це не тому, що хтось просить зовні, а тому, що це – інтереси українського народу, рух України шляхом євроінтеграції", – підкреслив він.

28 жовтня Конституційний суд України оприлюднив рішення, згідно з яким скасовується кримінальна відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Після офіційного оприлюднення рішення КСУ, у Національному агентстві з питань запобігання корупції оголосили про закриття з 28 жовтня реєстру електронних декларацій.

Зі свого боку, у НАБУ назвали рішення суду "політичним". У відомстві переконані, що таким способом намагаються захистити окремих суддів КСУ, чиє недостовірне декларування досліджується в кримінальних провадженнях.

У НАЗК теж озвучили таку думку, заявивши, що у декларації двох суддів КСУ – Ірини Завгородньої та Сергія Головатого – виявлені ознаки подання недостовірної інформації.

Крім того, рішенням Конституційного суду НАЗК позбавили доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки неможливо призначення переможців місцевих виборів, уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, у президента Володимира Володимира Зеленського пообіцяли зберегти відповідальність за незаконне збагачення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, декларація
В тему