Відео

Коронавірус не вражає дітей, а ось пенсіонери помруть – Ємець шокував заявою

Коронавірус не вражає дітей, а ось пенсіонери помруть – Ємець шокував заявою

За словами міністра охорони здоров'я України Іллі Ємеця, коронавірус цілком безпечний для дітей, а ось пенсіонерам буде непереливки, бо вони «усі помруть».  Таку гучну заяву міністр зробив на засіданні профільного комітету Верховної Ради – пише Гордон.ua.

Відео засідання комітету опубліковано на YouTube-каналі Верховної Ради.

Пізніше міністр пояснив, що про уразливість літніх людей до нового вірусу заявив з огляду на світові тенденції та підсумки медичних досліджень.

На цьому засіданні Ємець говорив про медичну реформу, поширення коронавірусної інфекції, а також презентував проєкт закону "Про першочергові рішення, пов'язані із запобіганням, профілактикою та ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань, пов'язаних із ним, а також дії при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії".

"Між іншим, цей вірус дітей не вражає, а зараз помруть усі пенсіонери", – сказав Ємець.

Під час обговорення народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк зробив зауваження міністру і сказав, що ці слова прозвучали дуже різко.

"Я буду звертати увагу на свої слова, які можуть призвести до паніки", – відповів міністр.

Увечері 13 березня на сайті Міністерства охорони здоров'я з'явилося пояснення щодо заяви Ємця.

"Хочу окремо пояснити тезу про особливу вразливість до інфікування людей похилого віку. Згідно зі світовою тенденцію та медичними дослідженнями, вони мають чи не найвищий ризик зараження та подальших летальних наслідків. Саме тому МОЗ України приділяє особливу увагу цій категорії населення, вживає заходів, проводить інформаційну кампанію, щоб знизити такі ризики", – заявив Ємець.

Він закликав громадян України приділити особливу увагу літнім батькам і забезпечити їх усім необхідним.

На сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я зазначено, що в літніх людей, а також осіб із наявними соматичними захворюваннями (наприклад, артеріальною гіпертензією, захворюваннями серця або діабетом) імовірність тяжкого перебігу захворювання COVID-19 вища.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ станом на 13 березня, коронавірусом інфіковано 132 758 осіб у понад 120 країнах, 4955 осіб померли. Більшість смертей – 3180 – зафіксовано в Китаї.

В Україні станом на 13 березня підтверджено три випадки зараження коронавірусом (два з них – у Чернівецькій області), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла. Ще одна 65-річна громадянка України померла від коронавірусу в Італії, де жила і працювала.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус
В тему