Відео

«Чемодан, вокзал, знаєш куди»: Ляшко посварився з Вілкулом (відео)

«Чемодан, вокзал, знаєш куди»: Ляшко посварився з Вілкулом (відео)

На погоджувальній раді ВР лідер парламентської фракції РПЛ Олег Ляшко посварився з заступником голови фракції «Оппоблоку» Олександром Вілкулом.

Конфлікт виник в ході обговорення закону про функціонування української мови як державної. Ляшко затребував, аби Вілкул говорив українською мово – пише УНІАН.

«Вілкул, якщо тобі не подобається говорити українською мовою - чемодан, вокзал, знаєш куди. Українською мовою треба говорити. Українською мовою», - заявив він.

Вілкул, в свою чергу, звинуватив Ляшка у клоунаді. Ляшко у відповідь затребував припинити роз’єднувати Україну питанням мови.

«Будь-який посадовець, президент, депутати, будь-хто - повинні знати і любити найкращу українську мову. Вам заважає мова? Ви мені заважаєте!», - висловився він.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада з 28 лютого розглядає у другому читанні проект закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (№ 5670-д).

До законопроекту подано понад 2 тис. поправок. 17 квітня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що закон буде ухвалено 25 квітня.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали