Статті
  • Святі Кипріян, Юстина та Теоктист. Житіє мучеників
    Православні святі Кипріян, Юстина та Теоктист рятують людей від злих духів та темної магії. Проте, мало кому відомо, що ці мученики народились язичниками та різними шляхами прийшли до християнства.
  • Святі Петро та Февронія
    Що робити, коли ви, на відміну від вашої половинки, не готові до розриву? Велику силу має молитва Петру та Февронії за збереження сім’ї.
  • Яке диво зібрало в Почаєві 20 тисяч вірян?
    Під час земного життя всі ми хочемо бачити диво. Хочемо побачити прояви або дію благодаті Духа Святого, щоб зрозуміти, чи існує життя вічне.
  • Чотири «але», які не дають очиститися від гріхів
    Сповідь – це завжди непросто. Мусиш відкритися перед чужою людиною, хай навіть ця людина – священик. А, крім того, ну хто лю- бить говорити про себе погане?
  • Як треба заходити до храму Божого?
    Коли людина вирішила піти в храм, то вона мусить дотримуватись певних правил, під час відвідування.
  • Незвичайні факти, пов’язані з місцями Страстей Христових
    Ще до сьогодні в Єрусалимі збереглися Золоті ворота, через які Ісус в’їжджав на осляті напередодні своєї муки. У 1530 р. після Р. Хр. мусульмани замурували їх, оскільки існує єврейське передання (яке, до речі, сповнилось на Ісусові), що Месія в’їде в Єрусалим саме через ці ворота.
  • Як правильно читати Святе Письмо?
    Щоб пізнання Біблії приносило якнайбільше духовної користі, варто послугуватись заздалегідь розробленими методами читання.
  • Секрети великого таїнства шлюбу
    Як бути коханим, як бути щасливим у подружжі і для чого брати шлюб?
  • Якщо подружжя розписалося, але не вінчалося
    У сучасному розумінні громадянський шлюб – це співжиття, яке немає ні церковного благословення, ні державної реєстрації. Церква називає його блудним.
  • Чудеса святині Почаївської лаври
    Почаївська ікона Божої Матері – древня чудотворна ікона, одна з найбільш шанованих Православною церквою, зберігається в Почаївській лаврі (м. Почаїв, Тернопільська область).
  • Що треба знати про натільний хрестик
    Сповідуючи християнську віру, багато людей полюбляють робити з її символів собі прикраси. Зокрема, дуже часто для цього використовують святе Розп’яття – натільний хрестик, який має бути нашим оберегом, а не засобом для хизування.
  • Перші християнські храми
    Живучи у сучасному демократичному суспільстві, ми звикли, що вільно можна відвідувати богослужіння у церквах, проте були часи, коли християн позбавляли життя за віру у Господа Ісуса Христа.
  • Значення вівтаря у церкві
    Найсвятішим місцем у християнському храмі є вівтар. Він символізує собою земний рай, де жили наші предки, а також ті місця, звідки вийшов Господь на проповідь, де Він встановив Таїнство євхаристії, страждав, зазнав смерті на хресті, воскрес і вознісся на небо.
  • Єлецька ікона Богородиці
    Святий образ Матері Ісуса Христа, що має назву Єлецько-Чернігівської ікони, явився на ялинці у лісі поблизу Чернігова князю Святославу Ярославовичу у 1060 році.
  • Як одягатися на богослужіння
    Коли ми йдемо до храму, ми знаємо, що там моляться Богу. Проте рідко хто правильно скаже, в яку одежу варто вбиратися, вирушаючи до такого святого місця.
  • Дванадцятого липня - свято верховних апостолів Петра і Павла
    12 липня Церква (східного обряду) відзначає День славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. У цей день закінчується Петрів, або Апостольський піст, встановлений Церквою на згадку про служіння і страждання святих апостолів. Після святкової Божественної літургії, яка здійснюється 12 липня у всіх храмах, віряни розговляються, куштуючи молочну і м'ясну їжу вперше з початку посту.
  • Якій іконі про що молитися?
    Часом бувають у житті складні ситуації, коли людині залишається сподіватися тільки на допомогу Божу. Проте і просто помолитися на благо рідних і близьких ніколи не буде зайвим.
  • Православний святий єгипетської землі
    У церковному календарі православних християн кожен день відводиться шануванню одного чи декількох святих, про життя яких священики зазвичай розповідають прихожанам на богослужіннях.Одним з них є Антоній Великий.
  • Хрестимося правильно
    Сила хресного знамення має дуже велике значення для віруючих людей. У Житіях Святих неодноразово зустрічаються розповіді про те, як бісівські чари розсіювались після зображення на людині Хреста Господнього. Тому ті люди, які недбало, метушливо і неуважно хрестяться, такими діями просто радують слуг сатани.
  • Служба Божа мовою жестів
    Щотижня у Тернополі в церкві Матері Божої Неустанної Помочі відбуваються незвичайні служби для людей із вадами слуху. Править їх мовою жестів священик Ігор Шкодзінський.
1   2     
^ Наверх