Сім'я

Пісочне печиво на маргарині

Пісочне печиво на маргарині

Рецепт печива дуже простий, а виходить воно дуже розсипчастим і смачним.

 

Інгредієнти:

Борошно – 2 склянки

Маргарин – 125 грамів

Цукор – півсклянки

1 яєчний жовток (білок краще не використовувати, щоб печиво не вийшло надто сухим)

Сода на кінчику чайної ложки

Оцет

 

Маргарин ріжемо на шматки і даємо йому постояти в теплі, поки він не стане м’яким. Відділяємо яєчний жовток, висипаємо до нього цукор і старанно збиваємо, аж поки цукор не розчиниться. Збити цукор із жовтком найкраще блендером. Додаємо маргарин і розтираємо виделкою, або знову ж збиваємо суміш блендером. Всипаємо борошно, стежачи, щоб його було не забагато. Соду гасимо оцтом і додаємо до суміші. Далі вимішуємо тісто, поступово додаючи борошно. Тісто має вийти еластичним і м’яким. Розкачуємо тісто і вирізаємо з нього печиво будь-яких форм на ваш смак. Викладаємо печиво на деко, яке можна теж змастити маргарином або застелити антипригарним папером.

Запікаємо печиво на середньому вогні протягом 10-20 хвилин до золотистого відтінку. 

^ Наверх