Сім'я

Як приготувати вдома дику качку

Як приготувати вдома дику качку

Спочатку потрібно обскубти пір’я. Щоб зробити це акуратно, тушку слід ошпарити окропом або на декілька хвилин занурити у відро з гарячою водою.

Потім треба обсипати качку борошном, втерти його в шкіру, обпалити залишки пір’їн на вогні газової конфорки.

Тепер потрібно позбутися від нутрощів. Спочатку відрубують голову, лапи, кінчики крил, для цього роблять надріз на животі і витягують їх. Завершує весь процес ретельне миття тушки під струменем води.

Якщо вирішили запікати дику качку, підготовка закінчена. В іншому випадку слід розрізати тушку на невеликі шматочки.

Щоб усунути зайвий жир, на шкірі роблять невеликі надрізи гострим ножичком і виймають його зубочисткою.

Підготовлену тушку треба декілька днів потримати в холодильнику, щоб вона дійшла.

Використовувати лавровий лист і спеції не рекомендується. Досить перцю і солі.

Багато господинь вимочують м’ясо дикої качки, так воно стає м’якшим.

Для маринаду можна використовувати біле вино, глінтвейн, оцет.

Якщо натерти шкіру крупною кухонною сіллю, качка вийде в ніжній хрусткій скоринці.

^ Наверх