Сім'я

Пуер - наркотик чи чай?

Пуер - наркотик чи чай?

Ви досі не куштували пуеру? Тоді вам невідомий вплив китайського чаю на свідомість.

Пуер, Те Гуань Інь, Та Хун Пао – ні, це не назви містечок з далекої Азії. Пуер, Те Гуань Інь, Та Хун Пао – три різновиди чаю, які славляться своїм наркотичним ефектом на свідомість людини. Найвідоміший з цих видів пуер.

Пуер вирощують в провінції  Юньнань. Для цього виду використовують специфічну технологію: оброблені листки піддають ферментації, процесу, який викликає штучне старіння. Саме тому пуер із роками стає лише кращим.

Ефект від чаю пуер

В першу чергу, пуер характеризується яскраво вираженим тонізувальним ефектом. Прихильники екзотичних напоїв відзначають, що після чашечки китайського чаю відчувається щось схоже на легке наркотичне сп’яніння, приємне збудження всього організму. Пуер бадьорить, зменшує сонливість. Відтак, деякі спеціалісти рекомендують випивати чашечку цього напою перед тренуванням, іспитами чи виснажливою дорогою. Цей вид чаю прояснює свідомість, заспокоює нерви, налагоджує роботу шлунка та пришвидшує обмін речовин в організмі.

Як заварюють пуер

Для заварювання рекомендують використовувати джерельну або очищену воду. Шу (чорний) пуер варто заливати окропом 95 – 100° C. Не завадить трохи прокип’ятити воду. Молодий Шен (зелений) пуер слід заварювати при температурі 80 – 90° C. Першу воду злийте. Залийте чай кип’ятком вдруге і настоюйте близько 3 хвилин.

Ефект від китайського чаю напряму залежить і від часу настоювання. Чим довше настоюється чай, тим відчутнішими будуть тонізувальні властивості. Якщо заварювати пуер у термосі, то ним можна насолоджуватися протягом декількох годин. Теплий чай зберігає всі свої властивості.

Який пуер на смак?

Шу має специфічний земляний чи болотяний присмак, іноді з чітким відтінком чорносливу, фруктів або горіхів. Шен – терпкіший, і багатьом нагадує зелений чай.

Якісний пуер не гірчить (або ж гіркота швидко зникає). З часом смак цього чаю стає м’якшим. Досить довго зберігається солодкуватий післясмак.

Найпопулярніші сорти пуеру: V 93, Сягуань Цзи (Лелека), Давність Століть, Білий Пуер, Хонг Лі, Іу Гушу та Ціцзибін 7592.

^ Наверх