Поради

Що робити, якщо на ноутбук потрапила вода

Що робити, якщо на ноутбук потрапила вода

Рідина, яка пролилася на комп’ютер, може призвести до його несправності. Що робити, якщо неприємність сталася?

 

У випадку, коли ноутбук увімкнений в розетку, відразу швидко вимкніть його. Якщо будете вимикати ноутбук як зазвичай, через операційну систему, це займе надто багато часу, а тут кожна хвилина дорога.

Переверніть ноутбук так, щоб клавіатура була знизу. Легенько потрясіть його, але не перестарайтеся. Покладіть у перевернутій позиції ноутбук на тверду поверхню у сухому місці, де волога скоріше випарується. Багато хто використовує фен, щоб продути і висушити ним ноутбук. Краще перечекати не менше доби, поки знову спробуєте його увімкнути.

 

Користувачі, які розуміються на ноутбуках, часто самотужки розбирають його і протирають вологі місця ватою. Але це можуть робити тільки досвідчені люди, а не новачки, інакше можна тільки зашкодити. Якщо ви досвідчений користувач, то розберіть ноутбук. Місця, де багато вологи, протираємо ваткою. Обов'язково перевірте, чи потрапила волога під кристал процесора. Продуваємо частини ноутбука феном. Залишаємо сушитися кілька годин.

 

Якщо пролили солодкі напої на клавіатуру, потрібно буде її промити, адже рідини такі, як кава, чай, інші напої, можуть потім призвести до злипання клавіш і до перешкод у роботі. Промийте клавіатуру під струменем води і висушіть, поклавши її вертикально, вниз клавішами.

Якщо наведені методи не допомогли і комп’ютер працює із перебоями, віднесіть його в сервісний центр. Спеціалісти зроблять усе можливе, аби відновити його справність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему