Поради

«Хто приймав цю настоянку, перехворів коронавірусом у легкій формі»

«Хто приймав цю настоянку, перехворів коронавірусом у легкій формі»

«Добрий день. Хочу поділитися з читачами газети своїм рецептом у боротьбі з коронавірусом», – так розпочалося наше знайомство з лучанином Віталієм Кошлатим.

Днями чоловік завітав до редакції, аби за допомогою друкованого слова допомогти тисячам людей урятувати життя та здоров’я.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

Через два тижні став краще почуватися

Коли Віталієві Кошлатому було 55 років, його стало турбувати серце. Через стенокардію чоловік відчував біль у ділянці серця, що віддавав у плече, ділянку між лопаток. Больові напади могли тривати по пів години.

– Оскільки я не великий прихильник таблеток, то став опрацьовувати спеціалізовану літературу щодо нетрадиційного лікування. Так натрапив на книгу про застосування продуктів бджільництва. Дізнався, що від стенокардії добре помагають пилок і перга, змішані з медом. Почав щоранку натщесерце випивати склянку води і розсмоктувати продукти бджільництва, – пригадує Віталій Миколайович. – Уже через два тижні систематичного вживання став краще почуватися. І відтоді дня не минає, аби не приймав того чи іншого продукту бджільництва.

І така наполегливість цілком зрозуміла: з того, що виготовляють ці комахи, немає жодного продукту, який би не приносив користі людини: маточне молочко, прополіс, забрус, бджолині отрута й підмор.

– Усе це потрохи я став випробовувати на своєму здоров’ї, – продовжує Віталій Кошлатий. – І впродовж останніх десяти років (а мені вже, дякувати Богу, 65-ть) ні разу не захворів на грип чи застуду. Частину бджолиних продуктів чоловік регулярно вживає для профілактики. Частину (як-от настоянку прополісу) застосовує за перших ознак ГРВІ. А три роки тому відкрив для себе такий диво-засіб, як настоянка личинок воскової молі.

– Від досвідчених пасічників я дізнався, що вогнівка (так іще називають воскову міль) не безпечна для бджіл, проте відкладає дуже корисні личинки. Вони містять із десяток дуже цілющих речовин: іони калію, цинку, міді, заліза, селену, серотонін (його називають гормоном щастя), ацетилхолін (необхідний для роботи мозку та загалом нервової системи), пептиди (мікрочастинки, які допомагають шкірі створювати матеріали для омолодження), – ділиться почутим чоловік. – Тож, коли личинки залити спиртом, усі їхні корисні властивості переходять до складу настоянки.

Сучасна література про апітерапію (лікування продуктами бджільництва) підтверджує слова пасічників: витяжка на основі личинок вогнівки покращує обмінні процеси в організмі, нормалізує склад крові й тиск, допомагає організму знищувати хвороботворні бактерії та мікроби. Цей природний засіб ефективно покращує стан органів дихання. Він незамінний при лікуванні туберкульозу. Адже туберкульозна паличка важко лікується, позаяк захищена восковою оболонкою. Натомість цю оболонку здатна зруйнувати цераза – речовина, яка входить до складу личинок вогнівки.

Десять хвилин інгаляції – і дихалося легше

– Із початком коронавірусної інфекції, яка весь світ загнала на карантин, я став застосовувати настоянку личинок вогнівки в боротьбі з ковідом, – продовжує Віталій Кошлатий.

Про її хороший ефект у боротьбі з коронавірусом чоловікові дізнався від знаного пасічника Михайла Кушнеруку з Луцька. За 72 роки Михайло Микитович фактично не хворів. Проте восени 2020-го, коли лікарі фіксували сплеск захворюваності на ковід, пасічнику стало зле.

– Повернувся я з ринку, де багато років пропоную людям продукти із власної пасіки, – і зрозумів: мене обступає хвороба. Причому симптоми були настільки гострі, що я припустив: заразився коронавірусом, – поділився Михайло Микитович спогадами з нашим виданням. – Я зразу ж почав по п’ять разів день приймати настоянку личинок воскової молі (по 30 – 40 крапель на пів стопки води за 30 хвилин до їди чи через годину після їди). Крім того, один-два рази на добу вживав настоянку прополісу. Ніс та горло промивав фурациліном і морською сіллю, яку розводив у воді.

Коли з’явився сухий деручий кашель, Михайло Кушнерук став двічі на добу приймати розведену у воді настоянку личинок і тричі на день робив із нею інгаляції. Для зручного її проведення потрібно в пів літрову банку налити до 200 мл чистої спиртової настоянки личинок вогнівки, щільно закрити капроновою кришкою і в теплому місці нагріти до 40 градусів. Тим часом узяти ще одну капронову кришку, зробити у ній два отвори такого об’єму, щоб туди щільно зайшли дві широкі трубочки для коктейлю. Коли настоянка нагріється, зняти з неї щільну капронову кришку, вдягнути ту, що з трубочками. Через одну з трубочок вдихати випари настоянки, а іншу занурити в настоянку, таким чином рідина почне булькати, і мікрочастинки препарату потраплятимуть у наші дихальні шляхи.

– Через хвилин десять такої інгаляції кашель у мене із сухого ставав мокрим. Адже всі корисні елементи настоянки проникають напряму в легені, які найбільше потерпають від коронавірусу. Завдяки цьому в мене полегшувалося дихання. А через два тижні інтенсивного лікування мені вдалося повністю одужати, – каже 72-річний Михайло Кушнерук.

Невдовзі після Михайла Микитовича захворів його син, потім – невістка (всі троє проживають в одному помешканні). Молоді люди лікувалися за тією ж схемою, що й батько. Їм теж вдалося уникнути важкого перебігу коронавірусної інфекції.

Потім своїм рецептом пасічник поділився з родичами, які проживають у колишньому Горохівському районі, що Волині. Там ковідом заразилась уся сім’я, і у всіх них коронавірус теж минув у легкій формі.

– Коли родичі з Нововолинська розповіли, що втратили нюх та смак, я розказав, як сам вилікувався. Вони застосували мою схему. І, дякувати Богу, теж одужали, – зауважує Михайло Микитович.

Та й зараз, коли недуга вже позаду, пасічник разом із дітьми та внуками вживає продукти бджільництва для профілактики. Каже: якщо не вбережуться від зараження, то, принаймні, перенесуть хворобу в легкій формі.

А гість редакції Віталій Кошлатий на слова пасічника додає: настоянкою личинок воскової молі переміг коронавірус його сусід із Луцька, знайомий із Київщини, родичі. У всіх них ковід минув у легкій формі.

– Можливо, це щасливий збіг обставин. Адже для проведення точних клінічних досліджень потрібні час, гроші і багато добровольців, – погоджується Віталій Кошлатий. – Проте якщо настоянка дає бодай мінімальний шанс на порятунок здоров’я та життя, то чому б цим не скористатися?..

Насамкінець додамо: настоянку треба зберігати у скляній ємності. Адже при контакті спирту з пластиком у препараті утвориться формальдегід – канцероген, який провокує розвиток у людському організмі злоякісних пухлин.

А ще – пам’ятайте: настоянка протипоказана маленьким дітям, вагітним, людям із виразковою хворобою шлунка, панкреатитом, гепатитом та індивідуальним несприйняттям продуктів бджільництва.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: народна медицина, коронавірус
В тему

Останні матеріали