Поради

Чай у пакетиках викликає рак і безпліддя

Чай у пакетиках викликає рак і безпліддя

Експерти заявили, що вживання чаю в пакетиках руйнує систему травлення, нирки, кістки, а також може викликати рак і безпліддя, повідомляє life.ru.

Зокрема, любителі такого чаю регулярно вживають хлор та інші небезпечні сполуки.

Експерти нагадали, що пакетований чай має мало спільного зі справжнім напоєм. У виданні підкреслили, посилаючись на експертів, що такий чай виготовляють зі старого листя, яке в процесі росту накопичує фториди, що містяться в ґрунті. Такі сполуки шкідливі для нирок і кісток.

Звідки хлор у пакетованому чаї? Ним відбілюють папір для виробництва пакетиків. Також у складі паперових пакетиків часто трапляється епіхлоргідрин, який використовують як пестицид. Взаємодіючи з водою, він може призвести до безпліддя, проблем з імунітетом і навіть раку.

У виданні стверджують, що «пірамідки» виготовляють з нейлону харчового призначення або навіть пластику, який виділяє токсичні речовини. Якщо заварювати пакетик неодноразово або пити такий чай постійно, концентрація токсинів у організмі зростає. Крім того, в пакетики найчастіше кладуть занадто дрібне листя і чайний пил, які тільки «фарбують воду».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему