28 Березня 2018
Новини

Працівники президентського заводу мітингують під міськрадою

Працівники президентського заводу мітингують під міськрадою

Колектив підприємства «Богдан-Моторс», що належить Президенту України Петру Порошенку влаштував акцію протесту під час сесії Луцької міської ради. Вони виступають проти закупки тролейбусів зі Швейцарії, які були у вжитку.

Нагадаємо, для Луцька буде закуплено якісні тролейбуси виробництва Швейцарія із кондиціонерами. Це рішення стало причиною протестів працівників підприємства «Богдан».

«Неприпустимо видавати неправдиву інформацію, - зазначив представник колективу підприємства Ярослав Гриців, коментуючи розслідування одного з телеканалів, де повідомлялося, що для тролейбусів виробництва «Богдан» використовуються мотори російського виробництва. – Хочемо побачити, які рішення приймає мерія міста. В мерію наше підприємство сплатило 7,8 млн грн податків. А сьогодні ви купуєте тролейбуси зі Швейцарії. Ми готові показати всю інформацію про роботу підприємства, щоб ви побачили, чи ми колаборанти, чи працюємо на загарбника. Ми готові, щоб ви подивилися нашу продукцію і вивчили, в якому вона стані. Ми – підприємство з великим досвідом, у нас працюють 700 чоловік.

Ви кажете, що ми використовували російську комплектацію, то давайте говорити про перспективи роботи. Якщо ви будете приймати рішення про проплати швейцарських тролейбусів, яким чином це питання було протягнуте, чи були тендери.

Чому купуєте бувші у вжитку тролейбуси? Це непатріотично, це руйнування нашої галузі. В нас всі економічні питання – дайте можливість нормально розвивати наше підприємство.

«А підтримка Макдональдса» - це руйнування харчової галузі Волині?» – риторично запитав в. о. міського голови Григрій Пустовіт, коментуючи репліку представників підприємства про те, що закупка тролейбусів зі Швейцарії руйнує галузь вітчизняного виробництва тролейбусів.

Читайте також: Лучанам обіцяють відновити 18-й маршрут

«Ярослав Іванович, ви вважаєте, що привести 300 чоловік в міську раду, щоб тиснули на міську раду – це нормально? Це акція із політичним підтекстом», – зазначив Григорій Пустовіт.

Представники підприємства намагалися перебити виступ Григрія Пустовіта криками «Ганьба».

«Нам виділяють гранд у 180 млн грн на закупівлю тролейбусів – зазначив Григорій Пустовіт. – Це шанс нашому підприємству  працювати. 180 млн зайдуть на завод».

«Якщо ви привели працівників для влаштування шоу – ми оголосимо перерву, і кричіть собі. Якщо це політична дискусія, ви б мали прийти до нас на переговори. Чому, коли для Луцька купували  26 тролейбусів із Польщі, чому ви не мітингували тоді?» - запитав Григорій Пустовіт.

«Я був на підприємстві, де реставрують маршрутки «Богдан», - прокоментував ситуацію депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук. - Ми бачили, що рами маршруток «Богдан» згнили за 10 років. Від них нічого не лишилося. Сьогодні ці маршрутки догнивають на підприємстві електротранспорту. Сьогодні у нас немає 9 млн грн., щоб купити лише один тролейбус «Богдан». Як ми зможемо таким чином конкурувати із маршрутними перевізниками? У швейцарських тролейбусах – алюмінієва рама і кузов, які не піддаються корозії, вони якісні і надійно слугуватимуть Луцьку.

У 2013 році компанія «Богдан» поставила Любліну тролейбуси і Люблін одразу оштрафував підприємство за виявлені недоліки. В Херсон теж «Богдан» поставив 4 бракованих тролейбуси. Це реальні факти, – зазначив Ігор Поліщук. – Ми мусимо керуватися принципами економічної доцільності. Ці 10 тролейбусів будуть просторі, доступні для осіб із інвалідністю, із кондиціонерами. А в нас яка альтернатива – купити один тролейбус «Богдан» замість 10-ти зі Швейцарії? Яка це конкуренція і яка можливість для пасажирів?»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему