6 Травня 2018
Новини

Уляна Супрун відраджує українок ходити до солярію

Уляна Супрун відраджує українок ходити до солярію

На своїй сторінці у соціальній мережі очільниця Мінздоров’я Уляна Супрун укотре взялася проводити ліквідацію медичної безграмотності українців. Цього разу пані Уляна нагадала нам, що надворі пригріває сонце, а отже – час остерігатися ультрафіолетового випромінювання.

«Надмірне перебування на сонці є одним з факторів ризику розвитку раку шкіри. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 3 мільйонів випадків раку шкіри діагностується по всьому світу щорічно», – нагадала міністерка здоров’я. І порадила наносити сонцезахисний крем щоразу за 30 хвилин до виходу надвір. «Фонд раку шкіри рекомендує кожному, незалежно від кольору шкіри, використовувати сонцезахисний крем не тільки в період спеки, але й протягом всього року», – зауважила Супрун.І додала, що SPF (Sun Protector Factor) засобу (крему, гелю, спрею) має бути не меншим за 30.

Також головна охоронниця здоров’я в Україні навела такі базові правила захисту під час спеки:

- Перебувайте якомога менше на сонці, особливо в найбільшу спеку (з 11-ї до 16-ї години).

- Будьте обережні із засмагою. Ми асоціюємо її зі здоровим та красивим виглядом, насправді ж засмага є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається «захиститись».

- Носіть капелюх, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів.

- Будьте уважні біля водойм та на пляжі. Поверхні відбивають сонячне проміння, що збільшує шанс отримати опіки.

- Уникайте відвідування соляріїв. Існують дослідження, що додаткове ультрафіолетове випромінювання підвищує ризики отримання раку шкіри.

- Регулярно перевіряйте шкіру (родимки, веснянки) та повідомте про зміни своєму лікарю.

- Пийте більше води.

- Не залишайте дітей у замкнутих автомобілях.

І остання просьбі від Уляни Супрун щодо правил безпеки у разі спеки: «Будьте уважними до людей, що поруч, особливо у громадському транспорті. Чутливим до спеки людям може знадобитися ваша допомога. Краще завжди мати при собі пляшку води».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, уляна супрун, захворювання, дослідження, Лікарі
В тему