20 Березня 2018
Новини

Тепер усі ціни в Україні можна порівняти онлайн

Тепер усі ціни в Україні можна порівняти онлайн

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) створило онлайн-ресурс, за допомогою якого можна відстежити динаміку цін.

Крім того,  на сайті Платформа ефективного регулювання  представлено доступний інфляційний калькулятор, що дозволяє оцінити, як з часом змінювалися ціни в країні.

Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання, пише Новоє время.

«Інструмент дозволяє в декілька кліків побачити, як змінюються ціни на популярні продукти в Україні, і вже на основі цього матеріалу робити власні висновки», – відзначив голова Офісу Олексій Гончарук.

Читайте також: 70% соціальних продуктів в Україні зросло в ціні

Також, за допомогою ресурсу користувачі зможуть підібрати продукти, з яких складається страва і отримати ціни на кожен інгредієнт чи страву в цілому.

Згідно з повідомленням, сервіс автоматично збирає дані з відкритих джерел (Держстат, Нацбанк, Світовий банк, Євростат) та фіксує щоденну динаміку цін на товари за даними найбільших онлайн-супермаркетів. Інформація представлена також в регіональному розрізі по областях.

Нагадуємо, Які продукти подешевшали, а які подорожчали у лютому?

Динаміка цін на споживчому ринку в регіонах оновлюється кожні два тижні, в онлайн-магазинах - щодня. Індекси споживчих цін актуалізуються кожного тижня.

До речі, користувач зможе редагувати графік відповідно до своїх цілей та завантажити його на комп’ютер чи вбудувати у свій веб-сайт.

У планах також запустити індекс доступності житла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему