15 Березня 2018
Новини

Надію Савченко чекає арешт через підготовку теракту в парламенті?

Надію Савченко чекає арешт через підготовку теракту в парламенті?

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на арешт народного депутата Надії Савченко.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар очільника ГПУ Лариса Сарган, опублікувавши фото документа.

Крім того, Луценко заявив, що слідство має неспростовні докази, що Савченко особисто давала вказівки щодо підготовки теракту в парламенті. Повідомляє П’ятий канал.

«У слідства є незаперечні докази того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, у цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі – урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе», – заявив Генпрокурор. 

У першій половині дня Верховна Рада України проголосувала за виключення Савченко з Комітету з питань національної безпеки. За проект постанови проголосував 261 депутат.

«Виключити Савченко Надію Вікторівну – народного депутата України, фракція політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», з персонального складу Комітету з питань національної безпеки та оборони і звільнити її від обов'язків члена цього комітету», – йдеться в постанові.

Нагадаємо, нардепа Савченко викликали на допит до СБУ 13 березня у справі Рубана, якого затримали в Донецькій області при спробі ввезти з окупованої території арсенал зброї. Тоді вона так і не прибула до слідчих. Приїхала Савченко на допит тільки сьогодні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему