3 Березня 2018
Новини

З 3 березня Україна користуватиметься польським газом

З 3 березня Україна користуватиметься польським газом

Після того, як 2 березня ПАТ «Газпром» відмовився від постачання газу в Україну, НАК «Нафтогаз України» та PGNiG (Польща) підписали контракт щодо закупівель газу.

Про це повідомляє сайт «Нафтогаз України».

Договір вже в силі і діятиме до 1 квітня поточного року. За контрактом загальний обсяг газу складатиме 60 млн куб. м. Поставка газу почалися 3 березня о 6 годині ранку через ГРС «Германовіце», яка з’єднує польську ГТС з українською.

«Нинішня ситуація з поставкою газу доводить, що диверсифікація була правильним рішенням. Завдяки нашим польським партнерам чергова спроба Москви використати газ як політичну зброю проти України провалилася. Сподіваюся, що ЄС та уряди відповідних країн-членів врахують даний факт, коли ухвалюватимуть остаточне рішення щодо «Північного потоку – 2», – заявив голова правління компанії Андрій Коболєв.

Свій коментар з приводу цієї ситуації залишив і президент правління PGNiG Пьотр Возняк. Зокрема, він зазначив: «Енергетична солідарність та плідна співпраця з сусідніми країнами – наш обов’язок. Особливо тепер, коли в України виникли труднощі з поставками з Росії, а потреба в природному газі для забезпечення населення теплом збільшилася через значне похолодання».

«Ми готові збільшити обсяг поставок чи подовжити термін дії контракту залежно від попиту на українському ринку. PGNiG може забезпечувати стабільне та безпечне постачання газу завдяки диверсифікованому портфелю, який включає як внутрішній видобуток у Польщі, так і імпорт, включно з регулярними поставками СПГ з Катару та США», – додав пан Возняк.

Варто зазначити, що PGNiG поставила в Україну понад 1 млрд куб. м до кінця 2017 року.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року «Газпром» після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про те, що ініціює розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК «Нафтогаз України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали