Відео

Євробачення: що відомо про фіналістів нацвідбору (відео)

Євробачення: що відомо про фіналістів нацвідбору (відео)

17 лютого визначилася шістка фіналістів національного відбору «Євробачення».

У першому півфіналі до трійки лідерів увійшли: 

LAUD – більш відомий, як Влад Каращук, музикант у четвертому поколінні, онук відомого українського піаніста Віталія Каращука. Популярність прийшла до Влада після участі у шостому сезоні шоу «Голос країни» у 2016 році, де він потрапив у команду Івана Дорна. У фіналі сезона Влад посів 4-е місце. З 2017 року прочав співпрацювати з продюсером Джамали.

VILNA – співачка Ірина Василенко 10 років тому була відома, як солістка рок-гурту Mysterya, але з 2014 року почала сольну кар’єру. Цього ж року Іра вирушає на шоу «Х-фактор», де у фіналі посідає 6-у сходинку. Декілька років співачка перебувала у затишші, але у кінці 2017 року разом із продюсером Денисом Ямбором створила проект Vilna.

The Erised – електронний гурт, який посідав перші місця у чартах Великої Британії. Його солістка Соня Сухорукова – бронзова призерка 4-го сезону «Фабрики зірок» у 2011 році та учасниця 3-го сезону шоу «Голос країни» 2013 року в команді Святослава Вакарчука, але вибула у третьому етапі шоу в нокаутах. У 2014 році стала солісткою гурту. Засновником колективу є Ігор Кириленко – ді-джей Світлани Лободи, бек-вокаліст Джамали до пісні Drifting Apart у 2016 році.

У другому півфіналі до трійки лідерів увійшли: 

Tayanna – Тетяна Решетняк, співачка, композитор та поетеса. Учасниця жіночого колективу «Горячий шоколад» з 2008 року. У 2009 році у складі колективу потрапила до фіналу національного відбору Євробачення, але гурт програв Світлані Лободі. 2011 року Тетяна покинула гурт, через конфлікт з продюсером. Тому співачка на якийсь час зникла, аж поки у 2014 році не спробувала свої сили у 4-му сезоні вокального шоу «Голос країни». До неї не розвернулося жодне з крісел. Наступного року Тетяна знову штурмувала шоу з українською піснею, розвернувши усі крісла, вона пішла у команду Потапа. Ставши лідеркою його команди і виборовши срібне місце у п’ятому сезоні шоу, Тетяна розпочала сольну кар’єру. У 2016 році почала співпрацювати з Аланом Бадоєвим та взяла псевдонім Tayanna. У 2017-му вирушила на відбір «Євробачення», але посіла друге місце, поступившись гурту O.Torvald. Також у 2017 році Тетяна визнана «Проривом року».

Melovin – Констянтин Бочаров, переможець 6-го сезону «X-фактор» у 2015 році. До цього тричі штурмував шоу, але йому не вдавалося пройти у етапи прослуховування. Разом із Тетяною Решетняк брав участь у нацвідборі Євробачення у 2017 році, але посів третю сходинку, хоча отримав найбільше голосів від глядачів.  

Kadnay – гурт Дмитра Кадная та Пилипа Коляденка. Минулого року також штурмували нацвідбір, але посіли третю сходинку, залишившись за крок до потрапляння у фінал та поступившись Меловіну. Діма – фіналіст шоу «Фабрика зірок», почав сольну кар’єру в 2010 році. Пилип – син Дмитра Коляденка та Олени Коляденко, екс-проюсера Джамали, професійний футболіст і журналіст за освітою.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему