13 Грудня 2017
Новини

Українських дітей «купляють» через здоровий генофонд і прийнятну ціну

Українських дітей «купляють» через здоровий генофонд і прийнятну ціну

До Києва все частіше приїжджають китайські пари, які мріють про дітей з європейською зовнішністю. Причин тому кілька - здоровий генофонд і прийнятна ціна. Це питання  неодноразово піднімається та обговорюється у ЗМІ.

Українок для сурогатного материнства китайці шукають не тільки у наших центрах репродуктивної медицини, але і розклеюють оголошення у вищих навчальних закладах.

Мода на європеїзацію

Інтерес до України як країни, де є практика супроводу сурогатного материнства, з'явився у китайців ще 2014 року. Як розповів начальник відділу стратегічного маркетингу МЦ «Мать и дитя» Денис Васильєв, три роки тому в Піднебесній дозволили мати більше, ніж одну дитину. І деякі пари захотіли, щоб їхня  друга дитина був з європейською зовнішністю.

«На таке рішення вплинули два фактори: у Китаї покращилася економіка, вони стали багатшими, крім того, у них мода на європеїзацію. Зараз ми приймаємо кожен місяць по 3-15 китайських пар, хоча ще в минулому році це були поодинокі випадки», - розповідає Денис Васильєв.

До того ж в Україні послуги сурогатного материнства дешевші, і процес підготовки сурогатної матері коротший, ніж у тих же Штатах.

«У США, наприклад, сурогатну матір готують близько п'яти років. Поки всі аналізи пройде, документи тощо. А час іде. Багато пар звертаються, коли їм вже за 40, за 50», - каже Васильєв.

Про таку ж тенденцію розповіли і в клініках репродуктивної медицини «Надія» і «Артеміда».

«До нас частіше за послугами сурогатних матерів стали звертатися іноземці, серед яких збельшого китайці. Крім того, до нас їдуть громадяни Ізраїлю та Іспанії, оскільки ці країни невеликі, своїх донорів у них практично немає », - розповів оператор з «Артеміди».

Особиста історія

32-річна Ву Лися і її 33-річний чоловік Лю Тао - вчителі малювання з китайського міста Шандунь, батьківщини Конфуція. Своїх дітей у силу проблем зі здоров'ям пара мати не може, а в Китаї сурогатне материнство заборонено. Подружжя знайшли в інтернеті рекламу про таку послугу в Україні і оцінили переваги: ??законно, недовго за часом і дешевше, ніж в інших країнах, - близько $ 20 тис. (В Америці, куди раніше їздили їхні знайомі, мінімум $ 50 тис.).

Вперше пара відвідала Київ у листопаді минулого року. Здавши всі аналізи, біоматеріал та отримавши підтвердження вагітності, китайці повернулися додому. Там Ву Лися ходила з накладними животом сім місяців. Потім полетіли нібито народжувати до Києва. Пара зізналася про обман тільки батькам. І нещодавно в Києві у пари народилися хлопчики-близнюки - Інуо і Іюе. Їх імена означають годину і хвилини їх народження. «Жінка, яка виносила наших малюків, - ясноока білявка. Саме таку ми і хотіли», - зізналася Ву Лися.

Як розповів адвокат, який допомагає китайської сім'ї, В'ячеслав Самсоненко, сурогатна мати, за умовами договору, навіть не бачила крихіток. Їх відразу ж після пологів віддали китайським батькам. Ще місяць у пари пішов на оформлення документів.

«Клініка їм надала тимчасове житло, няню, навіть одяг для діток», - каже адвокат.

Щаслива родина вже давно повинна була бути у себе на батьківщині, але непередбачені обставини змусили їх затриматися. Виявилося, що свекруха сурогатної матері заявила в поліцію, що нібито її невістка продала дітей.

«У них взаємна неприязнь з невісткою, - каже адвокат. - Але експертиза підтвердила батьківство Лю Тао. Зараз всі документи в прокуратурі ».

Пара збирається вилітати з України через два тижні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали