11 Грудня 2017
Новини

Ажіотаж навколо Bitcoin: успіх чи мильна бульбашка?

Ажіотаж навколо Bitcoin: успіх чи мильна бульбашка?

Біткоіни - найпопулярніша і найдорожча криптовалюта в світі - в дійсності представляє собою «міхур», який рано чи пізно повинен лопнути.

Так вважає аналітик Леонід Деліцин. З його слів, різке зростання вартості біткоінів пов'язане з тим, що криптовалюта прагне зайняти важливу нішу на ринку, причому реальних конкурентів у неї поки немає. Збільшення попиту на біткоіни експерт пояснив прагненням людей придбати актив, ціна якого продовжує зростати. Він нагадав про ситуацію, коли в кінці 90-х років на акції інтернет-компаній виник неймовірний попит. Тоді ціни на папери нерідко піднімалися в десять разів всього за два місяці, пишуть ЗМІ.

За словами аналітика, ціна біткоінів може збільшитися ще в два або три рази.

«А коли не буде нових вливань грошей, щоб їх підживлювати, криптовалюта зникне», - пояснив він.

«Я вважаю, в цьому році біткоіни виростуть до 25 тисяч доларів, потім трапиться падіння ціни на 30 або 40 відсотків, але після цього вона підніметься до рівня в 20 або 22 тисячі доларів. Що буде далі, передбачити неможливо», - сказав Деліцин.

Крім того, він зазначив, що в даний час розробляється безліч нових криптовалют та інших фінансових інструментів.

«Неясно, що ще може з'явитися на ринку через рік. На мій погляд, головна проблема біткоіни і блокчейна в тому, що вони повинні довести свою реальну придатність», - зазначив аналітик.

А ось інвестор Кемерон Уінклвосс, який разом зі своїм братом Тайлером Уінклвосс вважається першим біткоіновим мільярдером, передбачив криптовалюті 20-разове зростання. На його думку, зростання буде пов'язане з тим, що інвестори побачать в ньому альтернативу золоту.

«Ми вважаємо, що біткоіни - це руйнівник золота. І це тільки початок», - заявив він. Розрахунки інвестора базуються на оцінці поточної ринкової вартості золота, що становить, на його думку, $ 6 трлн.

Раніше ЗМІ повідомили, що брати-близнюки Кемерон і Тайлер Уінклвосс стали першими мільярдерами, які змогли отримати свої статки завдяки придбанню біткоінів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему