16 Листопада 2017
Новини

За рекордну ціну - $450,3 млн продано образ да Вінчі «Спаситель світу»

За рекордну ціну - $450,3 млн продано образ да Вінчі «Спаситель світу»

Ціна, сплачена за твір генія Ренесансу, є найвищою за всю історію продажу творів мистецтва на публічних аукціонах.

Образ пензля Леонардо да Вінчі «Спаситель світу» проданий на аукціоні Крістіз у Нью-Йорку за рекордну ціну — 450,3 млн доларів США. Покупця не відлякав той факт, що автентичність образу деякі експерти ставлять під сумнів. Пише credo.pro.

Торги за цей образ тривали 19 хвилин. На ціну образу (включно з комісійними Крістіз) мала величезний вплив рекламна кампанія аукціонного дому і той факт, що «Salvator Mundi» — єдине відоме полотно Леонардо, яке перебуває у приватних руках. Решта 15 знаменитих картин пензля да Вінчі належать до публічних колекцій.

Попередній рекорд у цій царині був установлений у травні 2015 року, також на аукціоні дому Крістіз, коли картину Пабло Пікассо «Жінки Алжиру» продали за 179,4 млн доларів США.

Довідково:

«Спаситель світу» (латиною Salvator Mundi) — це твір, намальований на дошці  60х40 см. Вважається, що Леонардо да Вінчі намалював його у 1506-1513 роках для французького короля Людовика ХІІ. Образ переходив «із одних королівських рук до інших», зокрема, серед його власників був також англійський король Чарльз І.

 

Образ представляє Ісуса, який у лівиці тримає кришталеву кулю — символ світу, а правиця піднесена для благословення.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему