16 Квітня 2018
Новини

Чоловік 17 років працював учителем, не вміючи читати

Чоловік 17 років працював учителем, не вміючи читати

Житель Каліфорнії розповів, як він зумів зберігати свою безграмотність у таємниці від світу протягом десятиліть – навіть тоді, коли працював учителем упродовж 17 років. Про це повідомляє Daily Mail.

Джон Коркоран, якому зараз 77 років, навчився читати тільки у віці 48 років.

Незважаючи на те, що він не вмів читати і писати, Коркоран закінчив середню школу, продовжив здобувати вищу освіту, а потім приступив до роботи в середній школі в 1960-х роках.

Коркоран сказав, що коли він був ще маленьким, учителі запевняли батьків, що син розумний і що хлопчик, врешті-решт, навчиться читати і писати.

Але перейшовши у середню школу, Джон усе ще не вмів читати та писати. Зрештою, хлопець вирішив використовувати інші таланти в своїх інтересах, щоб навчитися маневрувати у навчанні та закінчити середню школу.

«Я хотів бути спортсменом – у мене були спортивні навички, я добре знав математику – міг рахувати гроші та розв’язувати приклади. Ще до школи вивчив табличку множення», – сказав він у інтерв’ю.

У коледжі він товаришував з розумниками, зустрічався з дівчиною, якій доручили виголосити промову на випускному, а домашні завдання замість хлопця робили подруги.

Читайте також: Через систему безпеки чоловік усю ніч просидів у туалеті

«Я міг написати своє ім’я і знав деякі слова, але не вмів скласти речення. Я навчався у середній школі і читав на рівні другого або третього класу. І я нікому не казав, що не вмів читати».

Коркоран зумів скласти іспити у середній школі, списуючи їх або дозволивши своїм однокласникам заповнити тести замість нього.

«На одному іспиті професор написав чотири питання на дошці. Я сидів у задній частині класу, біля вікна, за вищими учнями. Насилу скопіювавши чотири питання з дошки, навіть не знаючи, про що в них ідеться, я домовився про те, щоб мій друг, сидячи за вікном, зробив замість мене всі завдання. Я в той час робив вигляд, що щось пишу».

Коркоран з дружиною, внучкою та її чоловіком

Джон навіть якось вдерся в кабінет професорів посеред ночі, щоб вкрасти із замкненої шафи екзаменаційні документи. Він дістав екзаменаційні питання і повернув їх у кабінет, перш ніж хтось дізнався, що відбулося.

Після коледжу йому запропонували посаду вчителя з легкої атлетики. Тоді ніхто не підозрював, що вчитель не знає, як читати, розповідає Коркоран.

Читайте також: Помаду зі смаком піци випустили для поцілунків

«Мені довелося попросити учнів вимовити їхні імена, щоб я міг почути їх і запам’ятати. Й у мене завжди було два або три учні, які допомагали з іншою вчительською писаниною».

Коркоран сказав, що він намагався розповісти дружині свою таємницю прямо перед тим, як одружитись, але вона подумала, що він мав на увазі, що просто читав мало книг.

Коркоран з внучкою

І тільки через роки дружина зрозуміла, що це правда. Зі слів чоловіка, вони ніколи не говорили про це, але його дружина продовжувала підтримувати його.

В 1978 році він покинув роботу вчителя і зайнявся нерухомістю.

У 1986 році Джон Коркоран поїхав до місцевої бібліотеки, де навчали грамоти дорослих, і отримав 65-річного добровольця-наставника.

Чоловік публічно розповів свою історію, чим привернув увагу всього світу. Зараз він написав три книги про своє життя. Останню опублікував у листопаді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему