29 Березня 2018
Новини

У тюрмі під час пожежі загинули 68 людей

У тюрмі під час пожежі загинули 68 людей

В результаті пожежі, що сталася у в'язниці у місті Валенсія (Венесуела), загинули 68 осіб.

Про це повідомив генеральний прокурор країни Тарек Вільям Сааб в своєму твіттері, передає «El Pais».

Варто зазначити, що в результаті плутанини, деякі місцеве видання повідомляють про 78 жертв.

Очевидці розповідали, що почули перестрілку, а потім з'явився чорний дим. Пожежа виникла під час бунту в центрі утримання ув'язнених в штаті Карабобо. Подія відбулася у день, коли чоловіків прийшли навідувати дружини. Один з учасників повстання, метою якого була втеча, захопив у заручники співробітника охорони. Коли керівництво тюрми не стало виконувати вимоги бунтівників, ув’язнені підпалили матраци і почалася пожежа.

Частина в'язнів померла від опіків, інші отруїлися продуктами горіння. Після цієї трагедії родичі ув'язнених вийшли на вулиці, домагаючись правди. В результаті відбулися сутички з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ.

Проте, за словами матері одного з ув'язнених, її син встиг подзвонити їй 28 березня та повідомити, що їх збираються вбити, розливши бензин прямо у камерах.

У ЗМІ зазначають, в'язниця у Валенсії була переповнена, як і багато інших виправних закладів в Венесуелі.

За кількістю загиблих пожежа у Валенсії стала другим найбільшим в історії венесуельських виправних закладів після пожежі у в'язниці Ла Сабанета у 1994 році. Тоді вогонь також розповсюдився під час бунту ув'язнених. Тоді загинуло не менше 150 людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему