26 Березня 2018
Новини

Помер засновник піраміди МММ Сергій Мавроді

Помер засновник піраміди МММ Сергій Мавроді

У Москві помер засновник піраміди МММ Сергій Мавроді, йому було 62 роки. Про це повідомляє mk.ru.

За інформацією видання, в ніч на 26 березня Мавроді був госпіталізований з автобусної зупинки на вулиці Полікарпова. Він скаржився на слабкість і болі в області серця. Швидку йому викликав випадковий перехожий. Мавроді госпіталізували в 67-у міську лікарню, врятувати його життя лікарям не вдалося.

Сергій Мавроді створив компанію «МММ» в 1992 році. Вона швидко набрала популярність і стала найбільшою фінансовою пірамідою в історії Росії. Дохід членам виплачувався з внесків новоприбулих, а коли потік клієнтів перестав рости, почалися невиплати. За різними оцінками, число постраждалих від МММ досягло 10-15 мільйонів чоловік.

У 1994 році Мавроді став депутатом російського парламенту. Тоді він оголосив, що відмовляється від привілеїв: зарплати і машини. Мавроді підкреслював, що став депутатом лише заради недоторканості. Через два роки, перед президентськими виборами в 1996 році, його позбавили мандата.

У 2007-му Мавроді отримав 4,5 роки в'язниці за шахрайство. Весь цей термін він відбув ще під час попереднього ув'язнення, поки велося слідство.

У 2016 році він оголосив про створення власної криптовалюти - Mavro. У перший же місяць в проекті взяли участь 33 тисячі чоловік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему