22 Березня 2018
Новини

Склали карту, яка показує, що азіати думають про країни Європи. І результат вас здивує

Склали карту, яка показує, що азіати думають про країни Європи. І результат вас здивує

А у представників деяких країн – навіть викличе «батхерт».

Кожен з нас чув стереотип або навіть кілька про нашу країну. Приміром, у розумінні представників інших національностей, українці досі носять шаровари і їдять сало навіть на десерт.

Так само серед населення земної кулі поширені стереотипні уявлення про інші країни. Деякі з них позитивні. Скажімо, що німці роблять найкраще в світі пиво, а швейцарці – найсмачніший шоколад. А деякі з негативним відтінком – приміром, що голландці перманентно обкурені «травичкою», а всі естонці поголовно «загальмовані».

А що думають про нашу країну жителі Китаю, які живуть далеко і не мають прямого контакту з нашою культурою? Щоб дізнатися, чим відомі їхні батьківщини в Піднебесній, іноземці можуть поглянути на цікаву карту, створену самими китайцями, на якій відображені найбільш поширені уявлення жителів КНР про європейські країни. І деякі з них не надто приємні для репрезентантів тих чи інших націй. Пише портал Bored Panda.

Приміром, Литву, впевнені китайці, населяють схильні до суїциду люди, а болгари – довгожителі, бо п’ють багато молока. Про Швецію китайці знають тільки те, що ця країна імпортує сміття, а про Францію – що там багато чорношкірого населення. Італія на цій мапі узагалі чому підписана «Така слабка».

Що стосується України, то обриси нашої держави позначені словосполученням «Beautiful Women», тобто «Красиві жінки». Тобто в уявленні китайців Україна – «розплідник» писаних красунь. І це швидше комплімент для наших жінок, ніж образа національної гідності. А от у білорусах азіатів цікавить найчастіше, чому країна так дивно називається – Білоруссю. Росіян же вони вважають великими любителями помахати кулаками в бійці.

Цікава мапа – до вашої уваги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему