18 Березня 2018
Новини

Росіяни обирають президента

Росіяни обирають президента

Чинний президент Росії Володимир Путін уже проголосував на виборах президента РФ на виборчій дільниці 2151, що у Російській академії наук.

Сьогодні,18 березня росіяни проголосують за одного з восьми кандидатів у президенти Російської Федерації, пишуть ЗМІ.

Один з кандидатів - нинішній голова держави Володимир Путін, який збирається стати президентом учетверте з 2000 року. Також, на посаду президента РФ претендують Володимир Жириновський, кандидат від Компартії Павло Грудінін, Борис Титов, Ксенія Собчак, кандидат від Комуністів Росії Максим Сурайкін, Сергій Бабурін і лідер Яблука Григорій Явлінський.

Читайте також: Кандидати у президенти Росії: "Моль", шоу-діва, клоун, комуніст, генерал та... львів'янин

Перші виборчі дільниці відкрилися у Камчатському краї та Чукотському окрузі Росії.

Ділянки для голосування відкриються також і на території Криму, який Росія анексувала рівно чотири роки тому, 18 березня.  У зв'язку з цим Україна надіслала в ООН офіційні листи, в яких підкреслює, що проведення Росією виборів у Криму порушує Статут ООН. Верховна Рада закликала міжнародне співтовариство не визнавати результати виборів президента РФ у зв'язку з незаконним проведенням голосування на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя.

До речі, Європейський парламент відмовився направляти своїх спостерігачів на президентські вибори в Росії.

Після голосування нинішній господар Кремля сказав журналістам, що вважає для себе успішним будь-який відсоток голосів, який дає йому право виконувати обов'язки президента, передає Канал 24.


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему