16 Березня 2018
Новини

Кандидати у президенти Росії: "Моль", шоу-діва, клоун, комуніст, генерал та... львів'янин

Кандидати у президенти Росії:

Кандидати у президенти Росії: "Моль", шоу-діва, клоун, комуніст, генерал та... львів'янин

Вже у цю неділю, 18 березня, у річницю анексії Криму Москвою в Росії мають відбутися вибори глави держави. У президентських перегонах братимуть участь 8 кандидатів.

Фаворит доволі очевидний, а також відомими є імена ключових кандидатів. Проте, є й кілька маловідомих фігур у цих виборах. Що собою представляє кожен з них, досліджував Канал 24.

Володимир Путін

Загалом він керує Росією вже 17 років. Фаворит - чинний президент, який займає місце глави держави з 2012 року (а точніше – з 2000 року з перервою на чотири роки у 2008-2012, коли він був прем'єром при президенті Мєдвєдеві) і хоче вчетверте взяти участь у перегонах

Четвертий президентський термін зробить його правління рекордним по тривалості в постсталінські часи. Та й цей термін російські політологи не беруться називати останнім.

65-річний Володимир Путін родом з Ленінграда, де народився у сім’ї робітників. У 1970-их вступив у КПРС, пізніше був членом політичної партії "Єдиная Россия", яку очолював у 2008-2012 роках. Але вже втретє заявляє, що йде на вибори як самовисуванець.

Має юридичну освіту та є кандидатом економічних наук. Але не факт, що він усе це не купив, адже з останніх чуток – диплом написали за нього. З прихованих талантів – він є майстром спорту із самбо та був чемпіоном Ленінграду. Він встиг "посидіти" у російській владі ледь не на усіх стільцях. А почалось усе зі служби в Комітеті безпеки СРСР. Тут він служив під агентурним ім'ям "Моль", також мав псевдонім "Михайло Іванович".

Це всім загально відома байка – "Нас там нет!" і "Крым наш!". Путін всіляко заперечує присутність російських військ на Донбасі та заявляє, що Крим споконвіку був російським. Такі правила ведення гібридної війни – не визнавати, що руки по лікті у чужій крові.

Ксенія Собчак

Не менш цікава особистість у цих перегонах – Ксенія Собчак. Адже її батько Анатолій Собчак вважається політичним наставником Володимира Путіна який працював в його команді з 1990-го року.  Тож різкі заяви в бік глави Кремля розцінюються двояко. Чимало політологів кажуть, що це все гра на публіку і Собчак є ніким іншим, як технічним кандидатом. Та й спонсори участі у виборах дивують, адже дехто з них – з оточення Путіна.

Отже, 36-річна Ксенія Собчак теж родом з Ленінграда, як і Путін. Вона – донька першого мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака, відома телеведуча, член Ради Федерації Росії. У дитинстві навчалась у балетній та художній школах.

Ксенія Собчак була ведучою таких відомих телевізійних проектів: "Хто не хоче стати мільйонером", "Останній герой-6", "Блондинка в Шоколаді", "Ідеальний чоловік", реаліті-шоу "Дом-2" та інших. Написала 4 книги та знялась у 8 фільмах.

Собчак вважає себе феміністкою, адже у Росії для жінок закрито чимало професій, зокрема, складна ситуація і у політиці, де жінок вкрай мало.

На вибори Ксенія йде від партії "Громадянська ініціатива". Собчак подала заяву у Верховний суд РФ з вимогою скасувати реєстрацію Путіна як кандидата на президентські вибори, адже він вже тричі обіймав цю посаду.

Хоча Собчак часто з'являлась на публіці в українських вишиванках, її позицію до України зрозуміти важко.  У 2014 році російська телеведуча, а тепер і кандидат в президенти Росії, Ксенія Собчак, назвала окупацію Криму "блискучою операцією". А у жовтні 2017 року Ксенія Собчак заявила, що відповідно до міжнародного права вона вважає анексований Росією Крим українським півостровом. Окрім того, тоді вона назвала Україну важливим партнером Росії.

Володимир Жиріновський

71-річний кандидат у президенти РФ від Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жиріновський родом з Алмати. До слова, батько Жиріновського з єврейської родини з міста Костопіль, що на Рівненщині. Жириновський неодноразово заявляв, що викупить все українське місто.

За освітою він юрист та сходознавець-тюрколог, має ступінь професора та доктора філософських наук.Є засновником та головою Ліберально-демократичної партії Росії, з 2011 року – глава фракції ЛДПР у Держдумі РФ.

Жиріновський – дуже скандальна особистість у Росії та поза ї межами. Він "прославився" своїми неадекватними, агресивними заявами, також він – відвертий українофоб та прихильник терористичних угруповань "ЛДНР". 

За ним ходить навіть такий вислів: "Що в Путіна на думці, те у Жириновського на язиці".

Жиріновський вважає, що лише центральна частина держави може залишатися Україною. Окрім того, він неодноразово погрожував Україні ядерним ударом.

У своїй передвиборчій програмі Жиріновський обіцяє радикально змінити політику Москви, зокрема, визнати терористичні бандформування на Донбасі.

Також глава ЛДПР хоче скасувати федеральну структуру Росії і повернути губернії та відновити Росію в межах СРСР. Висновок – неадекватним фантазіям Жиріновського немає ні краю, ні кінця.

Павло Грудінін

57-річний кандидат в президенти РФ від "Комуністичної партії РФ" Павло Грудінін народився у Москві. Він є директором ЗАТ "Радгосп імені Леніна" – заслужений працівник сільського господарства.

У 2000 році він був довіреною особою Путіна, а до 2010 року був у партії "Єдиная Россия", після чого перейшов до КПРФ, від якої балотуватиметься на виборах Президента – і це при живому Геннадію Зюганову.

Грудінін ледь не поклоняється Сталіну, вважаючи його найкращим правителем за останні 100 років. Він навіть вуса відростив такі ж як і у вождя.

Виборцям обіцяє багато чого, зокрема, те, що Росія має визнати "незалежність" псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР". Окрім того, він заявив, що не віддасть Кримський півострів.

Також обіцяє повністю вивести російські війська з Сирії, державний контроль цін на товари, формування соціалістичних суспільних відносин, соціалістичного ладу та інше.

Григорій Явлінський

65-річний кандидат у президенти Росії від партії "ЯБЛуко" ("Явлінський – Болдирєв – Лукін) Григорій Явлінський родом зі Львова.

За освітою економіст, має ступінь доктор економічних наук. Очолює фракцію "Яблуко" в Держдумі Росії 1, 2 і 3 скликань. Висував свою кандидатуру на пост глави РФ у 1996 і 2000 роках.

Цей кандидат вирізняється з-поміж інших тим, що у передвиборчій програмі обіцяє припинити агресію РФ проти України, визнати незаконним приєднання анексованого Криму до РФ, вивести російські війська з Сирії та припинити протистояння Москви із США та ЄС. Схожі пункти є і у програмі Ксенії Собчак, але її позиція щодо України є двозначною.

Максим Сурайкін

39-річний кандидат від "Комуністів Росії" Максим Сурайкін родом з Москви. У 2012 році зареєстрував свою партію, але її дехто вважає "клоном" КПРФ.

Сурайкін є власником 12 компаній: ТОВ "Алезар", ТОВ "Експосервіс", ТОВ "Ільмакс Медіа Груп", ТОВ "1с Ферст", ТОВ "Рент-Авто-Люкс", ТОВ "Група-Квартал-Буд" та інші.

Займав різні незначні посади. У червні 2002 року був обраний секретарем ЦК СКМ РФ по організаційній та кадровій роботі, а в 2004 році став першим секретарем ЦК СКМ РФ.

Передвиборча програма Сурайкіна доволі гучно заявлена – підвищення пенсій до 40 тисяч рублів (близько 20 тисяч гривень), а середніх зарплат до 70-80 тисяч рублів, безкоштовне житло, медицина та освіта, повернення всіх надровидобувних підприємств у власність держави та інше. Позиціонує себе прихильником політики Сталіна.

Сталінізм для нас – це потужний оборонний комплекс, прекрасна система виховання кадрів, які будують країну, а не набивають свої закордонні рахунки.

Востаннє Максим Сурайкін в'їжджав в Україну у 2005 році. У 2014 році він підтримав незаконне приєднання анексованого Криму до Росії.

Борис Тітов

57-річний кандидат від "Партії росту" Борис Тітов родом з Москви. Є державним радником РФ та уповноваженим при президентові Росії з прав підприємців та співголовою загальноросійської громадської організації "Ділова Росія".

А ще він очолює російсько-китайський комітет миру, дружби і розвитку та є головою Ради "Російського Союзу виноградарів і виноробів".

Тітов є фігурантом у "кремлівській доповіді" Мінфіну США. Росіянам обіцяє зменшення податкового навантаження, допомогу незахищеним верствам населення, створення 25 мільйонів робочих місць.

Оскільки, з чуток ЗМІ, він не хотів брати участь у президентських перегонах, то й гучних заяв про Україну не робив.

Сергій Бабурін

59-річний кандидат від "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін родом з Семипалатинська Казахської РСР. Був успішним політиком наприкінці 90-х. Є генералом КДБ, має агентурне прізвисько "Николай". Зараз він – заступник голови Державної Думи Росії.

Виборцям обіцяє створення незалежної судової системи, зменшення залежності держбюджету від експорту нафти, створення системи безкоштовної освіти та медичне обслуговування.

Бабурін добре відомий своїми націоналістичними та антиукраїнськими висловлюваннями. Він закликав Росію до відторгнення Криму від України. Окрім того, Бабурін є прихильником міждержавної інтеграції Білорусі і Росії.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему