31 Січня 2018
Новини

Французи створили прикраси з діамантовими левами

Французи створили прикраси з діамантовими левами

Французька компанія Chanel під час Тижня високої моди в Парижі представила ювелірну колекцію haute joaillerie під назвою L’Esprit du Lion («Левиний дух»). Про це повідомляє lenta.ru.

До колекції ввійшли кільця, сережки, кольє, сотуари, браслети і вечірні годинники з білого та жовтого золота з діамантами (безбарвними і жовтими), жовтими берилами, сапфірами різних відтінків і топазами.

Всього в лінії 53 предмети. Творців прикрас надихали фігури левів із дерева, мармуру і бронзи з паризької квартири Габріель Шанель на рю Камбон, 31. Раніше лев уже ставав темою високої ювелірної колекції Chanel: у 2013 році була випущена лінія Sous le signe du Lion («Під знаком лева»), присвячена геральдичному символу Венеції – леву святого Марка – і знаку зодіаку, під яким народилася Габріель Шанель.

Восени 2017 року компанія Chanel випустила першу капсульну колекцію Inspiration Russe, створену спеціально для Росії. Прикраси навіяні російською темою – від візантійського до народного мистецтва, від стилю бароко до супрематизму та конструктивізму. Предмети колекції названі на честь російських чоловіків, яких знала Коко Шанель. Барокові браслет і кільце Sergue з кольоровими дорогоцінними каменями-кабошонами та перлами присвячені Сергію Дягілєву, творцеві «Російських балетів», яким протегувала Шанель.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали