10 Листопада 2017
Новини

Через вибухи в Калинівці ледь не втратила синів-двійнят

Через вибухи в Калинівці ледь не втратила синів-двійнят

Велика кількість українців постраждали через вибухи на військових складах на Вінничині, а в одній із родин ледь не сталася страшна біда, повідомляє «ТСН» 

Так, у жительки села Павлівка, вагітної близнятами, через вибухи почалися передчасні перейми. Новонародженим хлопчикам лікарі майже не давали шансу на життя. Але хлопчики не тільки вижили, але і чудово набрали вагу. Зараз вони ростуть, радують батьків і свою сестричку Сашу, яка дуже чекала братиків. Але тепер у родині нова проблема – необхідність за власний кошт відбудовувати своє помешкання.

Їхня хата отримала серйозні пошкодження через вибухову хвилю. З боку влади лунали обіцянки все відновити, але досі сім’я тулиться в одній невеликій хаті із батьками. Свою ж, побиту, ремонтувати за власні гроші. Допомагають лише друзі. Місцева влада видала їм тільки шифер і 2 тисячі гривень.

Із півсотні худоби, каже гсоподиня, вижило кілька курей і кролі. У хаті – вцілів лише холодильник. Навіть через півтора місяці в приміщенні чути горілим.

Всього у Павлівці постраждало 1 153 господарства. У сільраді кажуть, що поки ремонтують не більше сотні будинків. На всіх бракує ремонтних бригад. Сім’ї, які влаштували ремонт за власні гроші, принесли чеки на понад мільйон гривень. Їх мають компенсувати. Хоча очільник села визнає, що через бюрократію швидко вирішити усі проблеми не вдається. Зараз не можуть розплатитися із ремонтниками, через те, що у держказначействі за документами загубили 10 копійок.

Нагадаємо, 26 вересня почалася пожежа і вибухи на складах боєприпасів біля Калинівки на Вінничині. Через це з міста та прилеглих сіл евакуювали понад 30 тисяч осіб, травмовано дві людини. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему