28 Червня 2022
Новини

Рада Безпеки ООН обговорить ракетний удар по Кременчуку

Рада Безпеки ООН обговорить ракетний удар по Кременчуку
Рада Безпеки Організації Об?єднаних Націй збереться на засідання, аби обговорити обстріл ТЦ в Кременчуку.

Це станеться 28 червня о 22:00 за київським часом, - йдеться у програмі роботи на сайті Радбезу.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця написав у Twitter, що Україна попросила голову Ради Безпеки ООН скликати зустріч «з огляду на серйозність варварських ракетних ударів» рф.

Засідання Київ просить провести за пунктом порядку денного «Підтримка миру та безпеки України». Кислиця додав, що росія та всі винні у підсумку будуть покарані.

Обстріл торгового центру вже засудила Норвегія, назвавши його жахливим. Перед цим те ж зробили США та Велика Британія.

Нагадаємо, російсько-окупаційні війська 27 червня завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області. Влучили в торговельний центр. Наразі відомо про 18 загиблих. Рятувальники розчистили від завалів 50% території.

росіяни обстріляли ТЦ ракетами Х-22, випущеними з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. Літаки окупантів злетіли з аеродрому «Шайковка», а пуски здійснювалися з Курської області.

СБУ заявила, що невідкладно розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів у Кременчуці. Слідчі відкрили провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полтава
В тему