28 Листопада 2021
Новини

Як пенсіонери в селах отримають «тисячу Зеленського»

Як пенсіонери в селах отримають «тисячу Зеленського»

Всі вакциновані українці зможуть отримати тисячу гривень за повний курс щеплення.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Слово і Діло.

«Стосовно того, хто зможе скористатися цією тисячею гривень, то це всі громадяни України, які отримали дві дози вакцини, незалежно від того, коли вони отримали», — розповів він.

Згідно з його словами, ця програма буде працювати з 19 грудня поточного року і до 18 грудня 2022 року. Гроші можна буде витратити лише на напрямки, що найбільше постраждали від епідемії: креативні індустрії, кіно, театри, музеї, спортивні центри і перевезення всередині України (авіа і залізничні).

«Програмою зможуть скористатися через додаток або портал «Дія» ті, хто мають відповідні ковідні сертифікати з двома дозами. «Дія» сформує відповідну платіжну картку, якою можна буде скористатися лише на ці п’ять напрямів, які постраждали від COVID», — заявив Шмигаль.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи зможе пенсіонерка в селі скористатися цією тисячею, прем’єр заявив, що «Дія» є у всіх.

«А куди вона її використає? Креативної індустрії там немає, музеїв теж. Вона нікуди не їздить. І їй ця тисяча, можливо, знадобилася би більше, ніж всім нам тут», — запитав журналіст.

«Можливо. Для цього ми маємо програми підтримки пенсіонерів і доплачуємо 500 гривень 80+, 400 гривень — 75+. Відповідно буде цього року 70+ – 300 гривень. І далі наступні роки — 65 і 60. Відповідно ми будемо охоплювати всіх пенсіонерів. Плюс є індексація пенсій», — відповів на запитання очільник уряду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, вакцинація, володимир зеленський
В тему