7 Квітня 2021
Новини

«Контрабанда на 26 мільйонів»: нові деталі в справі ексголови Луцької РДА

«Контрабанда на 26 мільйонів»: нові деталі в справі ексголови Луцької РДА

Сьогодні, 7 квітня, у ЗМІ з’явилась інформація про затримання на контрабанді у 26 млн грн депутата Торчинської селищної ради, ексголови Луцької РДА Богдана Пруса.

Втім, сам він це повністю заперечив у коментарі «Першому».

Із джерел видання у правоохоронних органах стало відомо, про який саме вантаж йдеться та хто до нього причетний.

Йдеться про нещодавнє затримання на кордоні вантажівок із одягом, що курсували від благодійників з-за кордону для волинської громадської організації. Про факт затримання розповіли у Департаменті боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Волинської митниці напередодні. 6 квітня на МП «Ягодин» працівники Держмитслужби спільно з УСБУ у Волинській області у вантажі з гуманітарною допомогою виявили незадекларований брендовий одяг на суму понад 25 мільйонів гривень.

Вантажівка, за кермом якої перебував громадянин Німеччини вїхала в зону митного поста 30 березня. Згідно з поданими документами, то була гуманітарна допомога для благодійної організації.

Під час огляду встановили, що у машині «16 262 одиниці нового брендового одягу загальною вартістю 25 мільйонів 775 тисяч гривень». Товар ввозили в Україну незаконно, намагавшись його приховати від митного контролю. Одяг вилучено до рішення суду.

Як стверджують джерела «Першого» у правоохоронних структурах, приймати «гуманітарку» на території України мала організація, засновником якої є депутатка Волинської обласної ради Яна Гончарук (фракція «Слуга Народу»). Йдеться про ГО «Крило надії». Частина вантажу – це й справді була гуманітарна допомога для волинських соцзакладів.

Яна Гончарук стала депутатом Волиньради у жовтні 2020-го. Членкиня фракції "Слуга Народу " в обласній раді. Членкиня постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму. В минулому – депутатка Луцької райради. Із села Сарнівка Луцького району, що колись входило до Смолигівської сільради, нині до торчинської громади.

ГО «Крило надії» активно працювала на території Смолигівської сільської ради, головою якої тривалий час була Галина Прус, дружина Богдана Пруса

Сам Богдан Прус заявив, що його ім’я називають серед причетних до скандальної контрабанди через  «позицію як депутата Торчинської громади».

«Я вважаю, що моя діяльність як депутата багатьом не подобається. Таке роблять певні люди, які хочуть облити мене брудом. Я знаю їх прізвища, але не хочу озвучувати», – каже Прус. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, контрабанда, митниця
В тему