17 Листопада 2020
Новини

Волинські підприємці підготували звернення до уряду: чого вимагають

Волинські підприємці підготували звернення до уряду: чого вимагають

Представники малого та середнього бізнесу області підготували звернення до Кабінету міністрів України з проханням розробити план роботи закладів ресторанного бізнесу та ринків в умовах карантину.

Звернення передали в облдержадміністрацію, - пише Суспільне.

З плакатами: "Ми проти карантину для ФОПів" та "Влада, повернись лицем до нас!" представники малого та середнього бізнесу Луцька 16 листопада зібралися на акцію протесту.

"Яка різниця між полицями в продуктових магазинах і простором, і касами і простором в магазинах промтоварів? Я думаю, що карантин вихідного дня - це не рівні умови для малого, середнього бізнесу та великого", - розповіла одна з учасниць акції Аліна Гопанчук.

Зі слів заступника начальника Луцького міського відділу поліції Юрія Сидорука: в акції взяло участь майже 50 людей. Нагадаємо, за суботу та неділю 14 і 15 листопада поліція Волині склала 41 адмінпротокол на підприємців - порушників "карантину вихідного дня".

11 листопада Кабінет міністрів запровадив в Україні загальнодержавний "карантин вихідного дня" з 14 по 30 листопада. Рішення уряду передбачає заборону роботи ТРЦ, фітнес-центрів, готелів. Дозволено працювати продуктовим магазинам, аптекам, транспорту.

Ресторатори та представники малого бізнесу влаштували акцію протесту під облдержадміністрацією. Близько 7 тисяч підприємців підписали звернення до голови ОДА з проханням скасувати "карантин вихідного дня".

Луцькрада назвала рішення уряду неконституційним і готує позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про "карантин вихідного дня"

У нацполіції Волині отримали лист від Луцькради з проханням не карати порушників "карантину вихідного дня", однак зазначили, що будуть виконувати рішення уряду.

У перший день карантину "вихідного дня" 14 листопада правоохоронці на Волині склали на порушників 9 адміністративних протоколів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, карантин, луцьк, Волинь
В тему