31 Жовтня 2020
Новини

В Україні хочуть збільшити штрафи за відсутність масок

В Україні хочуть збільшити  штрафи за відсутність масок

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, закликав депутатів підтримати законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

Про це Степанов говорив сьогодні, 31 жовтня, на брифінгу, -  пише "Українська правда".

"Розуміючи, що в нас достатньо хромає система контролю, ще в липні урядом був поданий законопроєкт до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за недотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме щодо носіння масок. Там чітко визначено, який штраф за не носіння масок у відповідних закладах, спорудах. Він складає від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень. Це та сума штрафу, яка повинна накладатися на людей, які не дотримуються цих правил".

"Цей законопроєкт ще не розглянутий. Отже, я звернувся на цьому тижні до голови ВР Дмитра Разумкова, звертаюся зараз до народних депутатів нарешті підтримати і проголосувати на наступному пленарному тижні цей законопроєкт, щоб він вступив у дію. Він нам дуже необхідний в цей час, коли в нас таке стрімке зростання COVID".

За словами Степанова, законопроєкт передбачає, що контроль за дотриманням протиепідемічних правил будуть забезпечувати органи Національної поліції, Держпродспоживслужби та місцевого самоврядування.

Міністр додав, що даний законопроєкт свого часу був розроблений Міністерством юстиції, але для МОЗ він дуже важливий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус
В тему

Останні матеріали