13 Жовтня 2020
Новини

Карантин в Україні продовжили до кінця року

Карантин в Україні продовжили до кінця року

Під час позачергового засідання Кабінету Міністрів прийнято рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 грудня.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання, пише "УНН".

"Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця року. Світ продовжує бити рекорди захворюваності та посилювати карантинні заходи. В Україні ми також діємо відповідно до епідемічної ситуації. Ці заходи спрямовані, перш за все, на безпеку українців", - зазначає він.

Так, згідно зі змінами, є нововведеня. У "зеленій зоні" пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей - за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у "жовтій" — не більше 30 людей, у "помаранчевій" — не більше 20.

Додається, що проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

"Рекомендується закладам середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Відповідне рішення погодила Державна комісія ТЕБ та НС. Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендуємо перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада", - додає він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я під час засідання уряду сьогодні збиралося пропонувати запровадити більш жорсткі обмеження, але без локдауну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус
В тему