13 Жовтня 2020
Новини

У МОЗ розповіли скільки залишилось вільних ліжок для пацієнтів з COVID-19

У МОЗ розповіли скільки залишилось вільних ліжок для пацієнтів з COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про готовність збільшити  кількість ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

"У нас достатньо напружена ситуація з ліжками. За минулу добу було госпіталізовано 865 людей, а загалом зайнято 21 277 ліжок по країні. Ми рахуємо усіх, у кого є підтверджений діагноз COVID-19, і в кого є підозра. Але ці люди мають середньої важкості або важкий перебіг хвороби", - сказав він.

Степанов наголосив, що кількість ліжок для госпіталізації хворих з коронавірусом є обмеженою.

"Максимальна кількість ліжок у нас — 52 тисячі. На сьогодні 34 154 цілком по країні введені в обіг. 6,5 ліжок готові бути введеними. Ще ми додамо 12 тисяч, будемо додавати ліжка у Академії медичних наук, у різних інших закладах. Але всьому є межа", - пояснив він.

Також Степанов зазначив, що медики, які працюють з хворими на коронавірус, не купують самостійно засоби індивідуального захисту. За його словами, лікарні забезпечені усім необхідним із запасом приблизно на два місяці.

"У лікарнях, які визначені для лікування хворих на COVID-19, на сьогодні по всіх без винятку засобах індивідуального захисту по країні є залишки на 92 доби чи на 75 діб. Я маю на увазі, що це костюми індивідуального захисту, рукавички, маски, респіратори. По кожному виду засобів індивідуального захисту є залишки не менш ніж на два місяці. Зрозуміло, що вони використовуються, додаються нові. Зараз такої проблематики не існує", - зазначив міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус
В тему