Відео

Студенти та викладачі Олімпійського коледжу мітингують під Кабміном

Студенти та викладачі Олімпійського коледжу мітингують під Кабміном

Студенти та викладачі Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного влаштували акцію протесту під будівлею Кабінету міністрів України.

Як повідомляє Радіо Свобода, вони вимагають скасувати рішення про реорганізацію навчального закладу та відправити у відставку в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Учасники мітингу закликали почати розслідування конфлікту, який переріс у бійку з поліцейськими на території коледжу в четвер, 24 вересня, і звільнити студента Єгора Батерона, затриманого в ході цих подій.

Відзначається, що акція проходить мирно. Порядок на ній охороняють десятки силовиків.

Наразі під стінами Кабміну перебуває кілька сотень студентів.

“Наразі нас близько 250 чоловік. Вимоги залишаються — про скасування розпорядження Кабміну щодо реорганізації Олімпійського коледжу. Також щодо звільнення з поліції студента Єгора Батарона, якого там утримують. Завтра в нього, чемпіона України, відбірковий на чемпіонат світу. Також, щоб правоохоронці, які брали участь у побитті студентів, понесли кримінальну відповідальність”, — повідомив голова профспілки коледжу Дмитро Несвятипаска.

Вчора, біля Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного сталася бійка між учнями та викладачами навчального закладу з одного боку та поліцейськими з іншого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, студенти
В тему

Останні матеріали