11 Вересня 2020
Новини

Які категорії українців першими отримають вакцину від COVID-19

Які категорії українців першими отримають вакцину від COVID-19

Першочергово вакцину від коронавірусу отримають ті, хто знаходиться у групі ризику, медики та освітяни.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу під час робочої поїздки до Чернігова, - повідомляє "УНІАН".

За словами Степанова, 10 вересня під час телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Німеччини Єнсом Шпаном обговорив питання доступу України до майбутньої вакцини від COVID-19.

«Щоб Україна могла отримати (вакцину від COVID-19 – УНІАН) однією з найперших, щоб нас поставили в цю чергу», - сказав міністр. «Я вчора мав розмову з міністром охорони здоров’я Німеччини. Ця країна входить в перелік країн альянсу, які мають замовлення вакцини в компанії AstraZeneca, яка спільно з Оксфордським університетом найближче наблизилася (до розробки вакцини від COVID-19 – ред.), вже закінчується третя фаза проходження клінічних випробувань», - заявив Степанов.

Також він повідомив, що в рамках співпраці з міжнародним механізмом COVAX Україна може отримати партію вакцин для близько 20% населення.

«COVAX - це глобальна ініціатива доступу до вакцини, там чітко прописано, що вакцину отримають 20% населення (близько 8 млн доз для України). Як ми рахуємо, хто в першу чергу має отримати (вакцину від COVID-19 - УІНАН)? В першу чергу це група ризику – це люди, які мають цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, це, обов’язково, медичні працівники, які лікують саме від коронавірусної  хвороби, це освітяни, це, на нашу точку зору, МОЗ, ті люди, які в першу чергу повинні бути вакциновані», - наголосив Степанов.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус
В тему

Останні матеріали