11 Вересня 2020
Новини

У наукових роботах Шкарлета є плагіат, - НАЗЯВО

У наукових роботах Шкарлета є плагіат, - НАЗЯВО

У роботах в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета комітет з питань етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти підтвердив наявність плагіату.

Про це повідомила нардеп від "Голосу" Інна Совсун з посиланням на відповідь депутатського звернення. 

«У трьох роботах в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета є плагіат. Це підтвердили і троє міжнародних експертів, і українські фахівці, тому сумнівів не залишається», - написала вона у Facebook.

Совсун додала, що Шкарлет заперечує всі звинувачення, а акції протесту проти його призначення вважає проплаченою кампанією.

«У мене просте пояснення. Всі, кому не байдужа українська освіта та наука, розуміють, що недобросовісна і некомпетентна людина не може очолювати міністерство, інакше нас чекає катастрофа. Свою некомпетентність пан Шкарлет вже яскраво продемонстрував - провал підготовки навчальних закладів до навчального року в умовах карантину очевидний», - зазначила вона.

Совсун зазначила, що громадськість повинна вимагати від президента Володимира Зеленського відставки Шкарлета з посади.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет міністрів України призначив виконуючим обов'язки міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета.

Шкарлета звинувачують в плагіаті в його наукових роботах, відданості Партії регіонів і зв'язках з колишнім міністром освіти Дмитром Табачником в уряді Миколи Азарова.

У дисертації і наукових публікаціях Шкарлета виявили великі обсяги плагіату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: освіта, Україна
В тему