9 Вересня 2020
Новини

Комітет нацбезпеки переніс важливе засідання через коронавірус

Комітет нацбезпеки переніс важливе засідання через коронавірус

Парламентський комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки мав сьогодні, 9 вересня, розглянути питання порушення бойовиками перемир'я на Донбасі. Втім, засідання перенесли через коронавірус у депутатів.

Засідання комітету з нацбезпеки скасували через введення режиму самоізоляції. Про це мовиться на сайті комітету.

За словами члена комітету Федора Веніславського, коронавірус виявили в одного зі співробітників апарату Ради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нардепи мали намір обговорити загострення бойових дій на Донбасі. Зокрема, порушення перемир'я з боку бойовиків і загибель українського військовослужбовця. Також на засіданніпланували заслухати міністра оборони Андрія Тарана.

В комітеті наголосили, що наразі не можуть проводити засідання в режимі онлайн, оскільки там озвучується інформація з грифом "секретно".

Що треба знати про зрив перемир'я на Донбасі

    • 6 вересня окупанти обстріляли позиції ЗСУ з гранатомета біля Мар'їнки. У цей час українські військові брали участь у ліквідації пожежі. Внаслідок обстрілу один військовий отримав поранення. Українські воїни у відповідь не стріляли.
    • Другий прицільний обстріл відбувся всього через кілька годин біля Кримського. Ворожий снайпер вбив українського воїна. Тоді наші захисники вже відкрили вогонь у відповідь.
    • Наступної доби, 7 вересня, противник знову обстріляв українські позиції. Станом на ранок 9 вересня в зоні проведення ООС нових обстрілів зафіксовано не було.
    • Натомість бойовики закликали провести засідання Тристоронньої контактної групиБойовики Пушиліна несподівано змінили погрози на пропозицію терміново скликати ТКГ 9 вересня о 12 годині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, вру, Україна
В тему