20 Травня 2020
Новини

«Коронавірусний» град налякав людей у всьому світі

«Коронавірусний» град налякав людей у всьому світі

У декількох країнах світу, зокрема, Мексиці і Китаї, випав такий град, від вигляду якого люди почали панікувати. Особливо зважаючи на світову пандемію коронавірусу. Ще б пак, градини нагадували за формою  COVID-19.

Як пише Daily Mail, першими "коронавірусний" град помітили жителі муніципалітету Монтеморелос, в північному мексиканському штаті Нуево-Леон. Люди ділилися фото в соцмережах і писали, що так Бог вирішив нагадати про необхідність залишатися вдома або ж відправив людству символічне послання.

Через деякий час подібне фото в своєму Twitter опублікувала і мешканка китайського міста Циндао Арлен Лі. "Який град пройшов вночі в Циндао", – підписала вона світлину.

Однак метеоролог і консультант Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) Жозе Мігель Вінас сказав, що градини, які налякали людей, насправді були досить нормальними.

"Усередині бурі град починає утворюватися у вигляді невеликої сферичної форми і накопичує шари льоду зверху. Під час сильного шторму, коли град вже досить великий і розбивається вщент, багато з частинок зливаються воєдино, розбиваючи одна одну і утворюючи крижані шипи", – пояснив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, коронавірус
В тему