11 Травня 2020
Новини

Україна на порозі загострення нової епідемії

Україна на порозі загострення нової епідемії

Україні в недалекому майбутньому доведеться боротися з наслідками спалаху туберкульозу, якщо ситуація з медичною реформою якось не вирішиться.

Таку заяву зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, - пише "РБК Україна".

За словами очільника МОЗ, 332 лікарні з 1650 в Україні у 2020 році мають тільки половину бюджету у порівнянні з попереднім роком. Ці установи опинилися під загрозою закриття, сказав міністр в ефірі каналу "Україна 24".

І найбільша загроза нависла над протитуберкульозною службою. У відомстві порахували, що якщо залишити ситуацію без змін, то рівень захворюваності на туберкульоз в країні зросте на 20%.

Зазначимо, що згідно з даними Державної служби статистики, в Україні від туберкульозу померло за січень-лютий 2020 року 581 людей. Тобто за рік це близько 3500 тисяч. Епідемія туберкульозу була оголошена в країні ще в 1995-му - фактично, її досі не подолали. Україна й досі входить в число країн з найгіршою ситуацією з туберкульозом.

Максим Степанов запевнив, що другий етап медреформи вони не мають наміру зупиняти, але видозмінювати її потрібно.

Крім туберкульозної служби під загрозою закриття опинилися і психіатричні клініки. З 65 можуть бути закриті 53 лікарні такого профілю. Там знаходяться на лікуванні 22 тисячі хронічних хворих, що повністю втратили соціальні зв'язки. Якщо лікарні закриють, ці люди просто опиняться на вулиці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: епідемія, Україна
В тему