28 Березня 2020
Новини

Офіційно: кількість хворих на коронавірус в Україні перевищила 300 осіб

Офіційно: кількість хворих на коронавірус в Україні перевищила 300 осіб

Поширення коронавірусу в Україні стрімко зростає.

Станом на ранок 28 березня кількість інфікованих людей перевищує 300 осіб. За минулу добу підтвердилося понад 90 нових випадків захворювання. Найбільше хворих налічується в Чернівецькій області та столиці України - Києві. Про географію поширення вірусу, а також статистику захворювання повідомляють у МОЗ і на онлайн-карті коронавірусу.

Чернівецька область - 59 інфікованих (1 летальний, 5 одужали). Офіційно за вчорашню добу в регіоні інфікувалися 12 осіб. За даними статистики, це одна з найбільш уражених областей України. Перший випадок зараження COVID-19 в Україні був підтверджений 3 березня у чоловіка. Цей же чоловік став першим, хто видужав.

За інформацією ОДА, стан хворих в Чернівецькій області, які госпіталізовані в обласну клінічну лікарню, за добу не погіршився. Крім того, повідомляється про чотирьох видужали пацієнтів за останню добу, серед яких одна дитина.

Київ - 47 інфікованих. Вперше коронавірус в столиці було виявлено 16 березня. І вже починаючи з 22-го числа, у Києві в рази збільшилося число хворих людей – відразу у 20 жителів Києва тести підтвердили діагноз. 25 березня зафіксовані нові випадки COVID-19 у чоловіків, які приїхали з-за кордону. 26 березня число заражених зросла до 7 осіб, в тому числі захворів 10-річна дитина.

За повідомленням мера столиці, 27 березня з'явилося 8 нових випадків інфікування – 4 жінки у віці від 31 до 59 років і 4 чоловіків у віці від 43 до 59 років. Також коронавірус підтверджений у начальника поліції Києва Андрія Крищенко. Загальне число інфікованих в столиці становить 55 осіб.

Київська область - 32 інфікованих. Перший випадок зараження в Київській області був зафіксований 17 березня у нардепа Сергія Шахова. Великий спалах захворюваності спостерігалася 24 березня – захворіло відразу 10 осіб. Наступного дня коронавірус був підтверджений ще у 7 осіб.

За даними ОДА, станом на 27 березня підозра на зараження COVID-19 мають 70 осіб. Також два випадки інфікування жінок підтвердилися в Ірпені, одна з яких – вагітна, і один випадок – у Броварах.

Тернопільська область - 43 інфікованих (1 летальний випадок). 20 березня був виявлений перший випадок зараження в області. А 68-річний чоловік, у якого коронавірус був підтверджений 25 березня, помер. 26 березня кількість тих, що заразилися в регіоні зросла в рази, в тому числі інфекція підтвердилася у 11-річної дитини. Ще 7 осіб перебувають під підозрою.

Івано-Франківська область - 24 інфікованих (2 летальних випадки). Перший випадок підтвердження COVID-19 в регіоні було отримано 19 березня у 56-річної жінки, яка пізніше померла. 25 березня було зафіксовано максимальне число тих, що заразилися – 11 осіб, з яких один став летальним в той же день. Обидві померлі жінки займалися самолікуванням і звернулися до лікарів надто пізно.

27 березня, за повідомленням мерії, у 10 пацієнтів лікарень Івано-Франківська експрес-тести показали позитивний результат. З них 5 осіб перебувають у критичному стані.

Рівненська область - 9 інфікованих. Одразу 9 випадків офіційно підтверджені в регіоні 27 березня. Всі інфіковані люди – жителі села Тинне Сарненського району. Зараження сталося після спілкування двох жінок, які повернулися з Польщі з жителями села. Пацієнти ізольовані, їх стан стабільний.

Також, за повідомленням ОДА, інфікування коронавірусом дало позитивний результат у жінки, яка нещодавно померла.

Запорізька область - 8 інфікованих. 25 березня було отримано підтвердження перших п'яти випадків зараження в області. Імовірно, всі інфіковані люди заразилися COVID-19, перебуваючи за кордоном.

Вінницька область - 5 інфікованих. Перше підтвердження коронавірусу в регіоні було отримано 25 березня у жительки Вінниці. На наступний день 27 березня, за даними ОДА, кількість хворих зросла до 9 осіб. Інфекція зафіксована у 6 медиків, а також 5-річної дитини.

Одеська область - 4 інфікованих. Перше підтвердження COVID-19 область отримала 24 березня. На наступний день зараженими виявилися ще три людини: два чоловіки та одна жінка.

Дніпропетровська область - 3 інфікованих. Перша поява коронавірусу в області зафіксовано 19 березня у двох людей – подружньої пари, яка перебувала до цього за кордоном. 25 березня ще про один випадок інфікування повідомили в Дніпропетровській ОДА.

27 березня, за даними ОДА, COVID-19 підтвердився у трьох осіб – двох дніпрян і одного жителя Нікополя. Усі вони напередодні повернулися з-за кордону – Іспанії, Франції, ОАЕ. Також повідомлялося, що один чоловік, який став першим хворим в регіоні, на сьогодні одужав.

Львівська область - 3 інфікованих. Перший позитивний випадок зараження в регіоні було отримано 20 березня у чоловіка, який повернувся з Німеччини. 22 березня був зафіксований другий випадок інфікування. А 26 березня надійшла інформація про чергове виявлення коронавірусу.

За повідомленням місцевої ОДА, в області планується впровадження програми масового тестування населення на COVID-19.

Житомирська область - 2 інфікованих (1 летальний випадок). Перший випадок зараження коронавірусом в області було зафіксовано 12 березня у Радомишлі у жінки, яка повернулася з Польщі. Він же став летальним: на наступний хвора померла. 19 березня був зафіксований другий випадок інфікування у жителя Житомира, який також повернувся з-за кордону.

За повідомленням ОДА, на ранок 27 березня в області лабораторно підтверджено 4 випадки зараження, а через добу з'явилися ще два нових випадки COVID-19. Один з них у жінки, яка контактувала з раніше померлої мешканкою Радомишля.

Черкаська область - 2 інфікованих. 22 березня були виявлені два перші випадки інфікування COVID-19 у сімейної пари з Умані.

Волинська область - 2 інфікованих. Перший випадок коронавірусу був виявлений 25 березня у 7-річної дитини.

Донецька область - 2 інфікованих. Перший випадок в області зареєстровано 18 березня у жителя Маріуполя, який повернувся з-за кордону.

Луганська область - 1 інфікований. Перше і поки єдине підтвердження коронавірусу в регіоні було зафіксовано 25 березня. Хворий заразився після спілкування з інфікованою людиною.

Херсонська область - 1 інфікований. 25 березня був підтверджений перший в області випадок зараження у жительки Генічеська, яка напередодні повернулася з ОАЕ.

Закарпатська область - 1 інфікований. 26 березня тут було підтверджено зараження у 69-річної мешканки Мукачева, чоловік якої повернувся з Італії. Жінка захворіла на 19 березня, але після цього ще відвідувала службу у церкві мікрорайону Підгоряни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему