26 Березня 2020
Новини

Через карантин можуть урізати субсидії, – нардеп

Через карантин можуть урізати субсидії, – нардеп

В Україні, попри обіцянку виплат у повному обсязі, заради економії можуть зменшити витрати на субсидії на 8 мільярдів гривень.

Про це йдеться в пропозиціях Кабінету міністрів України, які були направлені до Верховної Ради, повідомив член КМУ, народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі в четвер, 26 березня.

Нагадаємо, в бюджеті-2020 витрати на субсидії закладено на рівні 48 млрд гривень.

КМУ пропонує рекордно скоротити витрати на субсидії

Що обіцяли раніше

Напередодні на засіданні КМУ, присвяченому подоланню економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу, говорилося, що субсидії будуть платитися в повному обсязі та навіть буде роздано додатково по 300 грн.

Також в Кабміні оголосили, що на наступний сезон субсидії призначать автоматично (тим, хто має на них право) і не будуть зменшувати коло їх отримувачів.

Скільки не вистачає в бюджеті

Відзначимо, що в бюджеті України утворилася діра. Дефіцит бюджету України може вирости до 5% через карантинні заходи, введені внаслідок епідемії коронавірусу. Про це заявив в середу радника президента України з економічних питань економіст Олег Устенко.

У грошовому вираженні означає близько $ 7-9 млрд.

"Буде переформатовано бюджет. Цілком очевидно, коли йде боротьба з коронавірусом і коли оголошена мобілізація всього суспільства - природно, що збільшуються витрати на охорону здоров'я", – підкреслив радник глави держави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: субсидії, карантин, Україна
В тему

Останні матеріали