26 Березня 2020
Новини

Як правильно дезінфікувати одяг і взуття під час пандемії коронавірусу

Як правильно дезінфікувати одяг і взуття під час пандемії коронавірусу

Верхній одяг і взуття є одними із головних джерел зберігання вірусів і бактерій, які ми заносимо до себе додому.

Як відомо, коронавірус на деяких поверхнях може зберігатися не одну добу. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіли, як правильно зберігати і дезінфікувати верхній одяг і взуття після походу на вулицю.

Вірус COVID-19 зазвичай передається повітрянокрапельним шляхом. Однак він може жити на неживих предметах більше тижня, і ваші одяг та взуття не виняток. Отже, їх треба правильно дезінфікувати та обробляти після кожного виходу на вулицю. Фахівці дали кілька порад, як правильно це зробити в домашніх умовах:

  • повернувшись додому, залиште ваш верхній одяг у коридорі;
  • перед дезінфекцією одягніть маску та рукавички. Використовуйте антисептик або 70% розчин спирту;
  • якщо ж ви хочете випрати його в пральній машині, оберіть режим з температурою води не менше 50 градусів та додатковим полосканням. Пальта і дитячі речі слід обробляти парою, для цього підійде праска;
  • взуття краще очистити поза вашою оселею за допомогою антисептика чи розчину спирту. Приділяйте більше уваги підошві;
  • чисті та продезінфіковані речі зберігайте в кофрі або поліетиленовому мішку. Це стосується і брудних речей. Такі маніпуляції з одягом і взуттям треба робити щоразу після повернення додому.
  • І наостанок: не забудьте перед дезінфекцією чи пранням уважно прочитати інструкцію догляду за речами, яка вказана на бірці, щоб не завдати їм шкоди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус
В тему