23 Лютого 2020
Новини

На «Євробачення -2020» поїде лучанин

На «Євробачення -2020» поїде лучанин

Лучанин Ігор Дуденчук у складі українського електрофольк-гурту Go_A поїде на Євробачення -2020, що пройде в Нідерландах. 

Він вихованець Волинського училища культури і мистецтв, - пише Творчий простір факультету філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки у фейсбуці. 

Музичні композиції гурту поєднують український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв. 

Гурт Go_A заснував Тарас Шевченко. З початку створення склад гурту змінювався 14 разів. Музиканти Go_A походять з різних країв України: Катерина Павленко - Ніжин, Тарас Шевченко – Київ, Ігор Дуденчук – Луцьк, Іван Григоряк – Буковина.

Всі, окрім Дуденчука, раніше грали важкий рок. Катерина Павленко працює також керівником хору ветеранів, а Шевченко був у реп-гурті, Дуденчук грає більш як на 30 музичних інструментах.

20 січня 2020 року стало відомо, що «Go_A» братиме участь у Національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення-2020». За результатами жеребкування гурт виступив у першому півфіналі нацвідбору, який відбувся 8 лютого та вийшли у фінал.

22 лютого у фіналі нацвідбору гурт посів перше місце, отримавши найвищу кількість балів за результатами голосування суддів та глядачів.

Відтак вони представлять Україну на конкурсі в Роттердамі, Нідерланди, у першому півфіналі 12 травня.

На "Євробаченні-2020" вони виконуватимуть пісню "Соловей".


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, євробачення
В тему